Tırnak batmasına yeni çözüm

Tırnak batmasına yeni çözüm

Aydın Devlet Hastanesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uz. Dr. Kadri Özer, Aydın Devlet Hastanesi’nin gururu oldu.

Aydın Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği bünyesindeki Aydın Devlet Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadri Özer Türk Cerrahi Derneğinin düzenlemiş olduğu 8. Cerrahi Araştırma Kongresi buluş yarışmasında “Tırnak Batması için Tedavi Edici Aparat” adlı projesiyle ikinci oldu.
Proje’yi İstanbul Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Plastik Cerrahi Kliniği’nden Op. Dr. Özlem Çolak ile birlikte tasarladıklarını belirten, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uz. Dr. Kadri Özer tasarımın avantajı konusunda şunları söyledi; “Tasarımın en büyük avantajı tırnak batması tedavisini tam bir kür sağlayarak en az invazif şekilde ve çevre dokulara olan hasarlandırıcı durumu azaltmayı tek bir aletle sağlamasıdır ve bu da tasarımın ekonomik ve ucuz yönünü ortaya koymaktadır. Bu tasarım ile poliklinik şartlarında, acil servislerde ve hatta uygulamaya muktedir kişilerde evlerde bile uygulanabilecek şekilde tırnak batması cerrahi işlem odalarına gerek kalmaksızın yapılabilecektir. Böylelikle yüzde 75 kadarı genç erişkinlerin oluşturduğu ve toplumun ayak ile ilgili olan hastalıklarının başında yer alan bir hastalığa evde bile uygulanabilecek bir çözüm oluşturulmuş olunacaktır. Bu yöntemle iş gücü kaybı ve sağlık harcamaları azaltılarak sağlanan ekonomik kazançla birlikte hasta konforu da sağlanmış olacaktır”
Aydın Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hüseyin Zafer Alkaya ise, Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Kadri Özer’in büyük bir başarıya imza attığını belirterek, “Doktor arkadaşımız Aydın Devlet Hastanesi’nin gururu olmuştur. Kendisini başarılı çalışmaları ve projelerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.