TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısında gündeme geldi, yasalaştı

TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısında gündeme geldi, yasalaştı

TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısında gündeme geldi, yasalaştı

Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken’in Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ticaret Odaları Konseyi toplantısında gündeme getirdiği ‘Ticaret Sicil’ harçlarının odalarda tahsil edilmesine yönelik önerisi yasalaştı.
TOBB’nin 22 Aralık 2015 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfekçi’nin katılımı ile gerçekleşen Ticaret Odaları Konseyi toplantısında, TOBB Ticaret Odaları Konsey Başkan Yardımcısı olarak yaptığı konuşmada Ticaret Odaları ile ilgili konular gündem maddesinde sorunları dile getiren AYTO Başkanı Hakan Ülken, ticaret sicil harçlarının Vergi Dairelerine yatırmak yerine Odalarda tahsil edilmesini, tahsil edilen harçların Odalarca Vergi Dairelerine yatırılmasını önermişti.
Artık Ticaret Sicil Harçları Odalara Yatırılacak.
AYTO Başkanı Hakan Ülken’in TOBB Ticaret Odaları Konsey toplantısındaki önerisi 08 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan “Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” ile yasalaştı. Kanunun 34 maddesinde “ Ticaret sicili işlemlerine ilişkin harçlar, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret odaları veyahut ilgili odalar tarafından makbuz karşılığı peşin olarak tahsil edilir” denildi. Bundan sonra Ticaret Odaları Üyeleri Ticaret Sicil harçları için Vergi Dairelerine gitmeyecek, harçlar Odalarda tahsil edilecek. Uygulama esasları, Bakanlık tarafından Odalara tebliği ile başlayacak.
Ticaret Sicil Harçlarının Odalara yatırılmasına ilişkin düzenleme hakkına açıklama yapan AYTO Başkanı Hakan Ülken, “TOBB Camiası olarak Ticaret Odaları Konsey Toplantısında dile getirdiğimiz talebimizin Hükümetimizce kabul görüp yasalaşması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ticaret Odaları üyeleri Sicil Müdürlüklerinde yaptıracak oldukları herhangi bir işlem için Odalar bünyesinde bulunan Ticaret Sicil Müdürlüklerine müracaat edip işlemi başlattıktan sonra Vergi Dairesine gidip harç yatırıyorlar oradan tekrar Sicil Müdürlüğü’nde işlemi tamamlıyorlardı. Bu uygulama artık sona erdi, iş dünyası için en kıymetli kavram zaman iken Oda üyeleri yapılacak işlemlerinde zaman kazanmış oldular. Odalar üyelerden makbuz karşılığı tahsil ettikleri harçları belirlenen periyotlarda Vergi Dairelerine yatıracaklar. Bu kanunun çıkarılmasında en büyük emeği olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.