Tofaş, hatchback ve station modellere yeşil ışık yaktı

Tofaş, hatchback ve station modellere yeşil ışık yaktı

Fiat'ın gelecek planlarında önemli role sahip olan Tofaş, 2016 yılında yeni hatchback ve station wagon modellerin üretimine başlayacağını duyurdu.

Geçtiğimiz aylarda önümüzdeki beş yıllık planlarını açıklayan Fiat'ın, 2015 yılında devreye alacağı kompakt sedan modeli üretimin üstlenen, Türk Otomobil Fabrikası TOFAŞ, şimdi de Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, 2016 yılında üretillmesi hedeflenen hatchback ve station modelleri de ülkemizde üreteceğini duyurdu. 415 milyon Euro'luk yatırım ile devreye alınacak hatchback ve station model üretiminin yanında daha önce başlanacak sedan model üretimi ile birlkte TOFAŞ'ın yapacağı yatırım miktarı 793 milyon Euro'ya ulaşacak. 2016-2023 yılları arasında devam edecek projede 655.000 adedi ihracat pazarlarına yönelik olmak üzere, toplam 704.000 araç üretimi hedefleniyor. Yeni Sedan otomobil projesi de hesaba katıldığında bu dönemde üretilecek araç sayısı 1.29 milyon adet olacak. 2015 yılına makyaj ile güncellene Doblo'yu pazara sunarak başlayacak olan Fiat, merak beklenen yeni sedan modelini ise 2015'in son çeyreğinde yollara çıkaracak. Fiat'ın yeni sedan modelinin, Çin pazarında uzunca bir süredir (2010'dan bu yana) yer alan Viaggio'dan, hatchbak modelin ise aynı aracın sportif kardeşi olan Ottimo'dan hafif izler taşıyan tamamen yeni modeller olması bekleniyor. 

139yeni-fiat-ottimo-resim-galerisi.jpg754yeni-fiat-ottimo-resim-galerisi.jpg448yeni-fiat-ottimo-resim-galerisi.jpg656yeni-fiat-ottimo-resim-galerisi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.