TOPUKLU EFE’DEN YİNE BİR İLK

TOPUKLU EFE’DEN YİNE BİR İLK

Aydın’ın Topuklu Efe lakaplı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çalışma ile ilgili olarak, “Kent mobilyalarının sanatsal bir objeye dönüştürülmesini amaçladık” dedi.

Haber Merkezi

Aydın Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza atarak, “Kamusal Sanat Projeleri” kapsamında Türkiye’nin ilk temalı otobüs durağını hayata geçirdi. 

Aydın’ın Topuklu Efe lakaplı Büyükşehir Belediye  Başkanı  Özlem Çerçioğlu çalışma ile ilgili olarak, “Kent mobilyalarının sanatsal bir objeye dönüştürülmesini amaçladık” dedi.

Efeler Merkez Adnan Menderes Bulvarında, “Cumhuriyet Dönemi Kadınının Salonu” konsepti ile hayata geçirilen durağın dekorunda kullanılan  koltuk, avize, aplik ve duvar çerçeveleri 1900’lerin başında konut mimarisinde etkili olan Art Nouveau tarzının özelliklerini taşımakta. Kullanılan cansız manken de kıyafet ve aksesuarlarıyla  Cumhuriyet Kadınını temsil ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yapılan çalışma ile  kent mobilyalarının sanatsal bir objeye dönüştürülmesinin amaçlandığını kaydederek, “ “Yaptığımız çalışma,vatandaşlarımızdan çok büyük ilgi ve beğeni aldı. İlimizin pek çok noktasında kent mobilyalarımızı kullanarak bu şekildeki sanatsal ağırlıklı çalışmaları çoğaltacağız” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.