TOPUKLU EFE'YE 65 YAŞ ÜSTÜ TEŞEKKÜRÜ GELDİ

TOPUKLU EFE'YE 65 YAŞ ÜSTÜ TEŞEKKÜRÜ GELDİ

Uğur: Aydın Büyükşehir Belediyesi kadar olamadılar.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

65 yaş üstü vatandaşlar; kendilerine sunulan haktan faydalanamadıkları için AK Parti Hükümeti'ne tepkililer. 

13293244_10154231608458270_582897634_n.jpg

SSK emeklisi 66 yaşındaki Mustafa Hüdaverdi Uğur isimli vatandaşın başlattığı hukuk mücadelesi sürüyor. TCDD'nin kanun tanımadığını iddia eden ve mahkemeye başvuran Uğur, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ederken, AK Parti Hükümeti'ni de eleştirdi. Büyükşehir Yasası gereği, 65 yaş üstü vatandaşlara şehiriçi seyahatlerde sağlananması gereken ücretsiz ulaşım imkanından faydalandırılmadığı gerekçesiyle TCDD'ye dava açtı. 

Aydın'ın CHP'li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na, 65 yaş üstü vatandaşlar olarak teşekkür ettiklerini söyleyen Uğur, "Aylardır verdiğimiz hukuk mücadelesi mahkemede tıkandı. Mahkemeler bile işin içinden çıkamıyorlar. Geçtiğimiz ay Kasım ayında, TCDD Genel Müdürlüğü'ne ücretsiz seyahat kartı talebinde bulundum. İlgili Kanun kapsamındaki yasal düzenlemeye rağmen böyle bir uygulama olmadığı belirtildi. Ancak % 50 indirim uygulanabildiği belirtildi. Madem ki, böyle bir uygulama yok, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yasaları hiçe mi sayıyor? Kanunlar çerçevesinde bu hizmeti bize vermiyor mu? Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bu hizmeti bizlere sunuyor olması, TCDD'nin Kanun tanımadığının göstergesidir. Başkan Özlem Çerçioğlu'na teşekkür ediyoruz. 4736 Sayılı Kanunu eksiksiz uyguluyor ve ücretsiz seyehat etme hakkımızı bize verdi. TCDD'nin de bu hizmeti vermesini, Büyükşehir Belediyesi sınırları içindeki Yasa'yı uygulamasını istiyoruz. Mazaret olarak Yasa'nın banliyo trenlerini kapsadığını söylüyorlar ama 5216 Sayılı Büyükşehir Yasası'na göre; İl sınırları içerisindeki bütün ilçeler şehiriçi hüviyeti taşımaktadır. Başkan Çerçioğlu 65 yaş üstü vatandaşların haklarını veriyor ve bu hizmeti en iyi şekilde sunuyorken, TCDD hak gaspı yapıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Halk Otobüsleriyle Aydın'da bir uçtan bir uca seyehat edebiliyoruz." dedi.

AK PARTİ'Yİ ELEŞTİRDİ

436 Sayılı Kanuna rağmen haklarının ihlal edildiğini söyleyen Uğur, "Bu yasa çıktığında Türkiye'de 16 Büyükşehir vardı. Şimdi ise Büyükşehir sayısı 30 oldu. Bu yasa sadece İstanbul ve Ankara'da uygulanıyormuş ve TCDD yetkililerinin belirttiğine göre; Ankara'yı da iptal edeceklermiş. AKP kendisi çıkardığı yasayı uygulamıyor. Hak ihlali nedeniyle mağduruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Sarı Civciv olarak bilinen Halk Otobüsleri 65 yaş üstü vatandaşlardan ücret almazken, TCDD bu hizmeti bize %50 indirimli sunuyor" dedi.

Açtığı davanın yargıda tıkandığını söyleyen Uğur, "Özellikle emekliler derneğinin dava açması gerekiyor ve önümüzdeki günlerde bu dava açılacak. Hatta suç duyurusunda bulunacağız. Çünkü suç işleniyor. AKP Hükümeti'nin, 'büyük proje!' söylemiyle şova dönüştürerek halka duyurduğu hizmet fiyasko oldu. Büyükşehir Belediyesi kadar olamadılar." dedi.

17bc94ef-b211-4094-8510-e3d00a51f0c4-1.jpg

aw422220_04.jpg

hüdaverdi-uğur.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.