Torundan etkilendi 70 yaşında okuma yazma öğreniyor

Torundan etkilendi 70 yaşında okuma yazma öğreniyor

Torundan etkilendi 70 yaşında okuma yazma öğreniyor

Aydın’da okul çağındayken imkansızlıklar nedeniyle okula gidemeyen 70 yaşındaki Ayşe Doğan, torununun ders çalışmasından etkilenince okuma-yazma kursuna yazıldı.
İncirliova’nın Yazıdere Mahallesi’nde ikamet eden 70 yaşındaki Ayşe Doğan, torununun okulundaki kursa katılarak eksiğini gidermeye çalışıyor. Evde boş zamanlarını yazı yazıp, okuyarak geçiren Doğan’ın en büyük destekçileri ders çalışmasından etkilendiği torunu 10 yaşındaki Ali Doğan ve eşi Mustafa Doğan.
3 çocuk ve 6 torun sahibi olan Doğan, çocukluk ve gençlik yıllarında babasının işlerine yardımcı olması nedeniyle okula gidemediğini ifade ederek, "Bu yaşıma kadar hiç okula gidemedim. 10 yaşındaki torunum Ali bir gün evde ders çalışırken bende ondan etkilendim ve okuma-yazma öğrenmeye karar verdim. Torunumun okuduğu Yazıdere Şehit Adem Akdeniz İlkokulu’nda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nce açılan okuma yazma kursuna katıldım. Şükür halime harfleri tanıdım, okuma-yazmayı öğreniyorum" dedi.
Yanında kimsenin olmadan seyahat edemediğini söyleyen Doğan, "Bir yerden bir yere gittiğinde arabaları bilip gezebilmek çok zor. Her yerde okuma-yazma bilmemenin zorluğunu yaşıyordum. Artık torunumun da desteği ile evde de çalışıyorum. Torunum ve eşim bana yardımcı oluyorlar, okumak çok güzel" diye konuştu.
"AYŞE TEYZENİN AZMİNE ŞAŞIRDIM"
Doğan’ın kurs öğretmeni ve Okul Müdürü Mehmet Ali Ercedoğan, "Kursa gelen bayanların gayretlerini takdirle karşılıyorum, öğrenmek için büyük çaba sarf ediyorlar, tüm işlerini bırakıp okuma-yazma öğrenmek için buraya geliyorlar. Ayşe teyzem belinden rahatsız olmasına rağmen mümkün olduğunca kursa gelmeye çalışıyor. Gelemediği zamanlarda biz arabayla getirip, tekrar evine bırakıyoruz. Peygamber Efendimizin, ’bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ sözü aslında bu işi çok güzel açıklıyor. Bizler öğretmeniz, işimiz bu, insanlara yeni şeyler öğretmekten zevk alıyoruz. Ayşe teyzeyi görünce azmine çok şaşırdım. Ben bir iki gün gelir sonra devam etmez diyordum ama devam etti" ifadelerini kullandı.
"CAHİLLİK ÇOK ZOR BİR ŞEY"
70 yaşındaki Ayşe Doğan’a kurstaki arkadaşlarından da destek geldi. Doğan’ın kurs arkadaşı Fatma Salman, "Burası küçük bir yer olduğu için herkes bu yaşta okuma-yazma öğrenmeyi farklı görüyorlar. Ben kimseyi umursamıyorum, çünkü cahillik çok zor bir şey. Hastaneye gittiğimde bana doldurmam için bir form verdiklerinde benim okuma-yazmam yok diye söyleyemiyorum. Cahil olmak insanın zoruna gidiyor, kimi insanlar güzellikle yanıt verirken, kimileri de tersliyor. 40 yaşından sonra bir şeylerin üstesinden gelememek insanın zoruna gidiyor" dedi.
Azimle okuma-yazma öğrenen Doğan’ın eşi ve en büyük destekçisi Mustafa Doğan, şöyle konuştu: "Evde birlikte çalıştığımız zamanlar oluyor. Torunlar 3 ayda öğreniyorsa, o 6 ayda öğrenecek"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.