Toyran, düğmeye bastı

Toyran, düğmeye bastı

Başkan Toyran, geçici çözüm için düğmeye bastı

Gerçek Gazetesi
Murat TAN
Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, Savuca"daki eski adıyla Emek Mahallesi mevkiinde bulunan dereden çevreye yayılan pis kokunun giderilmesi için soruna el attı.
Geçtiğimiz haftalarda Gazetemizde yayınlanan “Savuca Mahallesi sakinleri isyan etti” adlı haberimizden sonra Başkan Toyran"ın talimatıyla Söke Belediyesi yetkilileri mahalle sakinlerinin mağduriyetini gidermek için harekete geçti.
Esasında Aydın Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü"nün(ASKİ) sorumluluğunda olan, hiçbir önlem alınmadan yıllardır bırakılan kanalizasyon suları ve çöpler nedeniyle çözüm konusunda kangrene dönüşen Savuca-Emek Mahallesi güzergahında Söke Belediyesi ekiplerince incelemelerde bulunularak çalışmalara başlanılması için düğmeye basıldı.
Başkan Toyran"ın talimatı ile harekete geçen ve geçtiğimiz günlerde Savuca Mahallesi Muhtarı ile görüşen Söke Belediyesi ekipleri, kanalizasyon akıntısına karşı tıkanma nedeniyle büzleri sökülerek tahrip edilen evlere yeni büzler konulmasını sağlayacak ardından akıntının önüne geçilmesi ile ilk etapta mevcut dere zeminini komple temizlenecek ve mıcır dökülerek pis koku ortadan kaldırılacak.
Geçiçi çözümün en kısa zaman içinde sağlanmasını öngörülürken ASKİ"nin de mevcut dere güzergahında kalıcı çözüm sağlayabilmesi adına ilerleyen süreç dahilinde çalışmaların hızlandırılması için girişimlerde bulunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.