Toyran, “Yaptığımız hizmetleri, halkımız takdir ediyor”

Toyran, “Yaptığımız hizmetleri, halkımız takdir ediyor”

Toyran, “Yaptığımız hizmetleri, halkımız takdir ediyor”

Etkinlikte gazeteciler ile bir araya gelen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran yapmış olduğu projeler hakkında bilgi verip gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Söke’nin avantajlı bir konumda yer aldığını kaydeden Belediye Başkanı Süleyman Toyran, 118 bin nüfuslu, 8’i merkezde toplam 49 mahalleden oluşan bir ilçenin başkanı olduğunu ifade etti.

 

Söke’nin sadece pamuk ile anılmasını istemediklerini söyleyen Toyran, “Sadece pamuk’ta değil, hayvancılık ve seracılık alanlarında da gelişim göstermek istiyoruz. Söke’de 15-20 bin dönümde seracılık yapılabileceğini düşünüyoruz. 15 bin dönüm seracılık gerçekleştiğinde, 15 bin kişiye iş istihdamı sağalmış olacağız. Hayvancılığında Söke’de yeterince gelişmediği kanaatindeyiz. Hayvancılığında gelişmesi için özellikle mezbaha kurulumu çok önemli” dedi.

 

Söke’nin 70’li yıllarda bir sanayi kenti olduğunu ve tarım makinaları ürettiğini belirten Başkan Toyran, yapacak oldukları çalışmalar ile sanayi alanında iyi bir hamle yakalayacaklarını söyledi.

 

Belediye Başkanı Toyran Söke’nin öğrenci kenti olması için çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “20 bin m2 alanda yer alan tesislerimizi ADÜ’ye teslim ettik. Şu an 5 bin civarında olan öğrenci sayımızı 10 bin seviyesine çekmek istiyoruz. Ve ileride Allah nasip ederse Söke’de kendi üniversitemizi kurmak istiyoruz” dedi.

 

Söke’nin tarihi ve kültürel değerleri ile de anılması gereken bir şehir olduğunu söyleyen Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran, “Söke’de önemli tarihi ve kültürel değerlerimiz mevcut. Özellikle bu zamana kadar tanıtımı pek fazla yapılmayan Priene Antik Kentini tanınır hale getirmek istiyoruz. Doğanbey ve Kemalpaşa evlerimiz tabiat ve doğası ile çok önemli bir konumdayız. Doğru zamanda doğru adımları atarsak çok daha güzel bir konumda olacağımızı düşünüyorum” dedi.

 

Büyükşehir Yasası ile bu kadar kayıp yaşayacaklarını düşünmediklerini ifade eden Toyran, “Yapılanmanın getirdiği sıkıntılar oldu. Kapanan belde belediyelerinin malları birçok kuruma ve bize devredilirken, borçları sadece bize devredildi. Bizim bütçemiz belli. Biz bu bütçe ile nasıl daha iyi hizmet üretebiliriz, onu düşünüyoruz” dedi.

 

Birçok hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Toyran, “Bunların reklamını tanıtımını yapmadığımız söyleniyor. Ama ben yaptığımız hizmetleri halkımızın, vatandaşlarımızın takdir ettiğini biliyoruz. Belki önümüzdeki günlerde bunların açılışını da yapabiliriz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.