TOYRANIN O AÇIKLAMALARINA TEPKI GELDI

TOYRANIN O AÇIKLAMALARINA TEPKI GELDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke Belediye Başkanı Süleyman Toyran'ın düzenlediği basın toplantısında sarfettiği sözler tepki çekti.

Kendi partisi CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu eleştiren Süleyman Toyran'ın bu yaklaşımı CHP'de siyaset yapmış duayen Partililer tarafından doğru bulunmadı.

Söke'de CHP İlçe Başkanlığı yapmış olan isimlerden Erkan Polat, Sevim Şahin, Murat Alagöz, Hüseyin Akkaya Söke Belediye Başkanı Toyran'ın CHP kültürü ile hareket etmesi gerektiğini belirterek "medya üzerinden parti içi eleştiri yapılmamalı" görüşünde birleştiler.

CHP'li eski İlçe Başkanlarının görüşleri şöyle:

Hüseyin Akkaya: CHP'si kendi içersindeki sorunlarını medya önünde ve medya üzerinden tartışmaz. Bu tartışmaları tüzük gereği zaman zaman yapılan Danışma Kurulu veya GenişletilmişToplantılarda yapar. Oralarda sorunlarını konuştuğu gibi yol haritaları da oralarda çizilir. Medya üzerinden konuşmak partiye çok zarar verir. Sorunu çözmediği gibi sorunu daha da içinden çıkılmaz hale getirir. Çünkü; direkt iletişim kanalları dururken, dolaylı yolları kullanmak bir başkalarının da olaya karışmasını sağlar. Bu nedenle CHP kültürüne uygun bir hareket değildir. Aynı zamanda medya üzerinden tartışmak bir disiplin suçudur.

Erkan Polat: Bu yaşanan olay hoş olmamıştır. Ancak; bu konuda açıklama yapmak şimdilik bize düşmez, ilçe başkanını bağlayan bir olaydır. Bu konuda açıklama yapma önceliği CHP Söke İlçe Başkanınındır. Olaya müdahale etmezse ondan sonra biz konuşuruz.

Murat Alagöz: Bu şekilde yani toplum önünde tartışma yaratacak açıklamalar hoş değil. Basına açıklama yaparak kendi partinin belediye başkanını eleştirmek doğru bir yaklaşım değildir. Aynı zamanda da parti suçudur. Diğer partilerde bunu göremezsiniz. Kol kırılır ama yen içinde kalır. Bizim de bu gibi durumlarda dikkatli ve hassas davranmamız gerekir. Herşeyi ulu orta konuşmaya kalkarsak, bu olayda olduğu gibi başkalarının eline fırsat vermiş oluruz. Birileri bu durumdan hoşnut oldu ve fırsatı değerlendiriyorlar.

Sevim Şahin: Kendi içimizde konuşup, tartışacağımız meseleleri basın mensuplarının önünde tartışmaya açmak yanlış bir tutum. Herkesin yanlışı ve eksikliği olabilir. İstek ve talepler hatta sıkıntılar Özlem Çerçioğlu'nun kendisine söylenmeliydi. Büyükşehir Belediye Başkanının suçlanması ve bunun da basın mensuplarının önünde yapılması doğru değil. Gerçek Cumhuriyet Halk Partili Sevim Şahin olarak konuşuyorum. Bu davranışlar diğer partilerin ekmeğine yağ sürmekten başka bir şey değil. Onlar daha büyük yanlışlar ve hatalar yapıyorlar ama dışa vurmuyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.