Trafik polisleri kurallara uymayan gençleri affetmedi

Trafik polisleri kurallara uymayan gençleri affetmedi

Trafik polisleri kurallara uymayan gençleri affetmedi

Aydın Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesine bağlı polis ekipleri, motor ehliyeti olmayan, kask takmayan yada kural ihlali yapan gençleri sıkı denetim altında tutarak gereken cezaları tam olarak uygulamaya devam ediyor.
Aydın Kozdibi Meydanı’nda trafik kuralları ihlali yapan motosikletli gençler trafik polisleri tarafından durduruldu. Yaşları 15-20 arasında değişen ve ehliyetsiz, kasksız araç kullanma gibi nedenler dolayısıyla kural ihlali yapan gençlere para cezası verilerek araçlara el konuldu. Kozdibi Meydanı’nda polis tarafından kenara çekilen araçların plakaları kontrol edildi. Evrak eksikleri ortaya çıkan araçlara, gençlerin tüm itirazlarına rağmen tutanak tutularak gereken uygulamalar yapıldı. Çevredeki vatandaşlar, insan hayatını tehlikeye atabilecek durumların meydana gelmemesi için polis ekiplerinin sıkı çalışmalarını tebrik etti.
MOTOSİKLET KULLANMAK İÇİN A2 EHLİYET ALMAK ŞART
Motosiklet ehliyeti alabilmek için 17 yaşından gün almak gerekiyor. Daha önce başka bir sınıf sürücü belgesine sahip olan adaylar yazılı sınava girmez, sadece almak istedikleri ehliyet sınıfının direksiyon sınavına girerler. Bu nedenle otomobil sürücüleri A2 ehliyetine sahip değillerse, direksiyon sınavından başarılı olmadan motosiklet kullandıkları takdirde ceza alabilirler.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.