Tralleis’te çıkan eserler tanıtılıyor

Tralleis’te çıkan eserler tanıtılıyor

2007 yılında Tralleis’te çıkan eserler kamuoyuna tanıtılıyor

Gerçek Gazetesi
Tralleis Antik Kenti'nde kazı sezonunun sona ermesinin ardından bu yıl günışığına çıkarılan eserler, Tralleis Antik Kenti Tanıtım ve Geliştirme Derneği tarafında düzenlenen resim sergisiyle kamuoyuna tanıtılıyor. İl merkezinde bulunan bir alış veriş merkezinde açılan sergide yer alan resimler, 10 Aralık 2007 Pazartesi günü mesai bitimine kadar vatandaşlar tarafından ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.
Dernek Başkanı Mehmet Sak açıklamasında, Tralleis Antik Kenti'nde 1996 yılından beri devam eden kazı çalışmaları ADÜ Arkeoloji Bölüm Başkanlığı tarafından yürütüldüğünü söyledi. Derneklerinin devam eden kazı çalışmalarına maddi manevi destek olmak amacıyla kurulduğunu belirten Sak, Aydın'ın merkez ticari potansiyelinin Tralleis de olduğuna inanıyoruz. Çünkü önümüzdeki yıllarda ticaret odasının önderliğinde yapılan 'Gümrük Önü Projesi' İle Tralleis kenti kazıları ve Arkeoloji Müzesi bir bütün oluşturacaktır. Turizm acentelerinin günlük tur programına Aydın da bir gün gezme molası aldırma şansımız artmış olacak bu şehrin sokaklarında her gün en az 50 otobüs turistin gezmesi ve ekonomiye katkısı muhteşem olacaktır. Biz şehrimize ve ülke ekonomisine ve Dünya kültür mirasına Tralleis in kazandıracaklarının hayalini şimdiden görüyor ve herkesi destek vermeye çağırıyoruz dedi.
Düzenledikleri resim sergisiyle Aydın halkının dikkatini antik kent kazılarına çekmeyi hedeflediklerini ifade eden Sak açıklamasında Tralleis Türkiye için önemli bir kültürel varlıktır. Dernek olarak başta sivil toplum örgütleri olmak üzere kamuoyunun dikkatini çekmek için mücadele ediyoruz. Yaptığımız bilgilendirme sonrasında, Aydın Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri ortaya çıkarılan eserlerin muhafaza edileceği kazı evinin 56 bin YTL'lik maliyetini üstlendi. Ayrıca Aydın Sanayi Odası üyelerimizde derneğimize 2 bin 500 YTL maddi destek sağlamayı taahhüt etti dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.