‘Tralles’ten AB’ye Köprü’ projesi Tralles’te tanıtıldı

‘Tralles’ten AB’ye Köprü’ projesi Tralles’te tanıtıldı

‘Tralles’ten AB’ye Köprü’ projesi Tralles’te tanıtıldı

Gerçek Gazetesi
Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Trallesten Avrupa Birliği"ne Köprü” projesini tanıtmak amacıyla Tralles Ören Yerinde basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya Aydın Valisi Kerem Al, Vali Yardımcısı Halil Canavar, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, Aydın il Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın İl milli Eğitim müdürü Ertuğrul Dindar, ADÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Evci Kiraz katıldı.
Aydın Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan "Tralles"ten Avrupa Birliğine Köprü" Projesinin amaçlarını anlatan ADÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didim Evci Kiraz, öncelikle valilik Avrupa Birliği Merkezinin teknik ve fiziksel kapasitesini artırmak istediklerini söyledi. Aydın ilinde konuyla ilgili faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları sivil toplum örgütlerinin Avrupa Birliğine yönelik çalışmalarında eşgüdümün sağlanması ve faaliyetlerinin artırılmasını hedeflediklerini Kaydeden Didem Evci, “Proje çerçevesinde Aydın kamuoyunun Avrupa Birliği süreci konusunda farkındalığının artırılmasını ve Aydın"da proje hazırlama kapasitesinin artırılmasını istiyoruz” dedi.
"HERKESE KAPIMIZ AÇIK"
Tralles"in incir ile birlikte Aydın"ın en önemli simgesi olduğu için projenin adının Tralles olduğunu belirten Didem Evci Kiraz, “Aydın"da "projem var" diyene öncülük etmek için başlatılan projenin daha da gelişmesi ve proje kültürünün ilerlemesi için yoğun çalışma içerisindeyiz. Şuanda yürüttüğümüz bir çok proje var. Hazırlanan projelere çok iyi destekler alabiliriz. Proje çalışmalarını iyi yürüten ve her yıl milyonlarca lira destek alan illerimiz var. Bunlardan biri de niye Aydın olmasın. Bu nedenle projesi olan ve proje üretmek isteyen herkese kapımız açık” şeklinde konuştu.
“ANTİK KENTLERİ SEKTÖR OLARAK GÖRÜYORUZ”
Toplantıda Aydın"daki antik kentlere yönelik bir projede geliştirilebileceğini dikkat çeken ADÜ Rektörü Birincioğlu ise Aydın"ın bir fotoğrafının çekilip Avrupa"ya tanıtılmak istendiğinde çekilecek fotoğrafın Tralles olması gerektiğini belirtti. Kuşadası"nın tanıtımında Güvercinada"nın fotoğrafının büyük etkisi olacağını dile getiren Rektör Birincioğlu, “Aydın"da ya inciri çekebilirsiniz ya da Üçgözler"i. AB bize "Neyiniz var" diye sorduğunda şu anda tarımı ve seracılığı gösterebiliyoruz. Ancak Antik kentler bizim için büyük zenginlik. Bu zenginliği halka nasıl yansıtacağımızın peşindeyiz. Bölgemizin insanının refahına nasıl entegre edeceğimizi düşünüyoruz. Havaalanına inen turisti Aydın"a alıp geldiğimizde önce iyi bir termal otel de konaklatmalıyız. Sonrasında buharlı trenle Nysa, Aphrodisias, Dydma, Miletos gibi antik kentlere götürmeliyiz. Aydın Merkez"de de Tralles"i gezdirmeliyiz. Antik Kentleri sektör olarak görüyoruz” dedi.
6 ay sürecek olan projenin 97 bin 946 TL"lik bütçeye sahip olduğu açıklanırken, toplantı sonunda günün anısına Üçgüzler önünde hatıra fotoğrafı çektirildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.