TSM 2013 Kış Konseri ayakta alkışlandı

TSM 2013 Kış Konseri ayakta alkışlandı

TSM 2013 Kış Konseri ayakta alkışlandı

█ Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Söke Türk Sanat Müziği Derneği korosu tarafından verilen 2013 Kış Konseri büyük bir beğeni ile izlendi.
Geçtiğimiz Perşembe akşamı saat 20.00 de Recep Yazıcıoğlu Kültür Salonu'nda başlayan TSM konserine Şef Dr. Öztekin Yüce, rahatsızlığı nedeniyle katılamazken, koroyu ekibin tecrübeli solistlerinden udi Tunay Şenol yönetti. Bestekar Refik Fersan'ın Hicaz peşrevi ile başlayan TSM konseri, seslerin ve sazların uyumunun yanı sıra; ses sisteminin mükemmel oluşu sayesinde izleyiciler unutulmaz müzik gecesinden büyük zevk aldılar. Hicaz, nihavend, uşşak, karciğar, segah, hüzzam ve m. kürdi makamında şarkıların solo ve koro olarak seslendirildiği konserde, Turhan Sarıtaç, okuduğu 'Kardelenler' adlı şiiriyle geceye renk kattı.
Hicaz makamındaki şarkılarla başlayan konserin ilk bölümünde; koronun okuduğu, 'Gönlüm Yaralı', 'Bir Ateşim Yanarım', 'Söyleyemem Derdimi' ve 'Gurbet Elde Hatıralar' adlı şarkıların yanı sıra; Berna Yaman 'Şarkılardan Fal Tuttum' adlı şarkı ile solo yaptı. Ahmet Gündüz'ün kemanla Nihavent taksimin ardından, nihavent makamındaki 5 güzel şarkı Ahmet Çağlı, Atiye Şahan, Hilal Ayyıldız Ateş ve koro tarafından icra edilirken, Yusuf Günal Uşşak makamındaki 'Sıra Dağlar' adlı şarkı ile solo okudu. Gülgün Koruk, Tunay Şenol ve Cemal Özkesici solo şarkılar okurlarken, koronun diğer sesleri şu isimlerden oluştu: Abdullah Uzunbeycan, Ali Özbaşlı, Asuman Kaftan, Fahrettin Okuroğlu, Hanife Batur, Hatice Karaoğlu, Mustafa Eravcı, Niyazi batur, Nuri Ateş, Saime Ersoy, Selahattin Özdemir, Selma Doğan, Sevinç Bektaş, Sezgin Çelikez ve Turhan Sarıtaç. Sazlarda; Ahmet Gündüz, Serdar halavut ve Muhammet Özçakırerler (keman), Tolgacan Yüce (kanun), Volkan Çakırerler ve Muammer Altınkaya (klarnet), Mustafa Söğüt ve Barış Çoğal (ritm saz) TSM konserinde koro ve solo şarkılara icra ettiler.
Söke Belediye Başkan Yardımcılarından; Enver Helvacı ve Levent Tuna, AK  Parti Söke İlçe Başkanı Namık Yıldırım'ın yanı sıra; Türk Sanat Müziğine gönül veren sanatseverlerin katılımı ile kış gününde bahar esintileri yaşatan, ölümsüz şarkıları ile Sökelileri buluşturan Sökeli ses ve saz sanatçıları ile Koroyu yöneten udi Tunay Şenol koronun seslendirdiği son şarkı 'Çanakkale Geçilmez'in ardından dakikalarca ayakta alkışlandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Levent Tuna, çiçek takdiminden sonra kısa bir konuşma yaparak, "Sökelilerden oluşan bu güzel topluluk yıllardır, güzel sanatların en güzel dalı olan Türk Sanat Müziğini hiçbir karşılık beklemeden bizleri sevdirmesini bilmiştir. Şef Öztekin Yüce'nin de bir an önce sağlığına kavuşmasını diliyorum. Koroda görev alan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum ve teşekkür ediyorum" dedi.
Kış gecesinde verdiği konserle bir kez daha gönülleri feth eden Söke Türk Sanat Müziği Derneği korosu 3 aydan beri şef Dr. Öztekin Yüce yönetiminde çalışmalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.