"Tüm bu hüsranlar sizin iktidarınızda oldu Mustafa Savaş"

"Tüm bu hüsranlar sizin iktidarınızda oldu Mustafa Savaş"

CHP Söke İlçe başkanı Ali Kemal Özcan yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Başkan Özcan, AKP'Lİ vekil Mustafa Savaş'a yüklendi.

CHP Söke İlçe başkanı Ali Kemal Özcan yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Ülkemizde ve özellikle ilimizde fazlası ile hissedilen kuraklık ile mücadele için AKP hükümeti, çiftçilerimize tarımla uğraşan vatandaşlarımıza sadece iki defa sulama için su vererek sorunu başından savmaya çalışıyor.

Tarımla uğraşan vatandaşa, çiftçiye sen öl, ben cenazeni kaldırırım diyor. AKP hükümeti 20 yıldır iktidarda ama tarım ile ilgili yaptığı çalışmalar kocaman bir sıfır. Sonuç ne? Çiftçiyi, tarımla uğraşan vatandaşı sorunu ile baş başa bırakmak, devlet bu işte yok demek.

KİT komisyonu başkanı hesap uzmanı Aydın milletvekili olduğunu unutan ya da arada sırada hatırlayan Mustafa Savaş talihsiz ve bahtsız açıklamalarına bir yenisini daha ekleyerek, kuraklık ile ilgili olarak herkes bireysel olarak tedbir almalı yani çiftçiye başının çaresine bak AKP iktidarından size fayda yok demiş. İlk defa doğru söz söylemiş Mustafa Savaş, Vatandaşın modern sulama sistemine, damlalıklı sulama sistemine geçmesini bu şekilde sulama yapmasını istemiş. Adama sorarlar AKP iktidarı olarak 20 yıldır aklınız neredeydi? 20 yıldır çiftçi vahşi sulama yapıyor. Modern sulama sistemine geçmek için çiftçiye vatandaşa neden destek vermediniz? Otoyollardan köprülerden garantili araç geçişlerine verdiğiniz paranın yüzde birini destek olarak çiftçiye verseydiniz, avuç içi kadar olan Hollanda’dan tarımda daha fazla söz sahibi olurduk. Siz gelmeden önce “Köylü milletin efendisi” idi. 20 yıllık iktidarınızda köylüyü, çiftçiyi bankaların kölesi yaptınız, icra müdürlüklerine abone ettiniz.

Tüm bu hüsranlar sizin 20 yıllık AKP iktidarınızda oldu Mustafa Savaş.

“Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir” siz bunları göre göre önlem almadınız. Çiftçiyi tarımla geçinen vatandaşlarımızı ölme noktasına getirdiniz.

Buradan söz veriyoruz; bizim iktidarımızda çiftçi yine milletin efendisi olacak. Biraz sabır az kaldı. Sözümüz söz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.