Turizmciler sezonun ilk fuarına akın etti

Turizmciler sezonun ilk fuarına akın etti

Turizmciler sezonun ilk fuarına akın etti

Dünyanın önde gelen turizm fuarlarından World Travel Market Londra (WTM London) 37’nci kez kapılarını açtı.
Dünyanın her ülkesinden yaklaşık 50 bin profestyonel turizmcinin de yer aldığı fuara, Kuşadası ve Ege bölgesinden turizm meslek örgütlerinin yanı sıra, çok sayıda acente ve otelci de katılıyor.
Türkiye fuarda, Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği’nin oluşturduğu 783 metrekarelik bir alanda 55 kurum ve şirket ile temsil ediliyor. Türkiye standının 189 metrekarelik kısmı ise Türk Hava Yolları’na (THY) tahsis edilmiş durumda. Türkiye, bu yıl fuarda turkuaz konseptli bir standla tanıtılıyor. Türkiye’nin aynı temalı ‘Turkey, Home of Turquoise’ isimli reklam filminin, katıldığı 12 turizm festivalinden 18 ödülle dönmesi de bu konseptin seçilmesini destekleyen nedenlerden biri olarak gösteriliyor. Yılın ilk turizm fuarı olma özelliğini taşıyan WTM Londra’da turizmciler, pazarın nabzını tutma ve ikili ilişkileri geliştirme şansı bulacaklar. Fuar, Türkiye’nin İngiltere pazarında şu ana dek yüzde 31.64’lük kayıp yaşadığı 2016 yılının ardından, 2017 yılına dair ilk göstergelerin ortaya çıkacak olması açısından da oldukça önemli...
TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu(BYK) Başkanı ve Ege Bölgesi’nin en önemli tur operatörlerinden Peninsula Tour’un Genel Müdürü Fahrettin Çiçek, Londra Turizm Fuarı’ndaki ilk günü değerlendirdi. Uumutla gittikleri ve stand açtıkları fuarda tedirgin bir bekleyiş olduğunu kaydeden Çiçek, “ Tedirgin bir bekleyiş var Erken rezervasyonlar beklenildiği gibi değil ve son dakikaya kalacak gibi. Bu nedenle uçak seferlerinin iptal olma riski var. Aralık ayından itibaren çok önemli bir algı yönetimi yapmalıyız ve ülke olarak tur operatörlerini desteklemeliyiz “ dedi.
Charter uçak seferi bağımlılığından Türkiye’yi kurtarmak gerektiğini kaydeden Fahrettin Çiçek, “ Krizler nedeniyle charter seferleri koymak zorlaştı. Bunun yerine tarifeli seferleri arttırmakta fayda görüyorum. Uçak firmaları düşük fiyatlı tarifeli seferler için mutlaka desteklenmeli. Ayrıca THY’na da büyük iş düşüyor. İç hatlarda kriz yüzünden iptal ettikleri ve yere indirdikleri 30 uçağı, turizm alanında yurt dışından İzmir, Bodrum ve Dalaman için kullanmaları gerekiyor. Zor bir sezon daha bizleri bekliyor. Aralık-Nisan döneminde mümkün olduğu kadar rezervasyon toplamalıyız. Yoksa mevcut charter seferlerinin iptalleriyle karşılaşabiliriz. Fuarda ilişkisi olan tesisler sezonu kurtarabilecek ama diğer tesislere destek olunmalı, çünkü çok zorlanacaklar. Herkes satış ve pazarlamaya mutlaka daha çok para ve zaman ayırmalı. Çok sıkı çalışılmalı “ diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.