Türk balıkları dünyaya tanıtıldı

Türk balıkları dünyaya tanıtıldı

Ortadoğu’nun refah seviyesi yüksek merkezlerinden Dubai’de bu yıl 4.sü düzenlenen Seafex Fuarı’na katılan Su Ürünleri Tanıtım Grubu, su ürünlerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıttı.

Dubai’nin gerek Ortadoğu gerek Uzakdoğu gerekse Afrika ülkeleri için transit konumunda olduğunu kaydeden Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkanı Melih İşliel, "Dubai’de levrek ve çipurayı marketlerin yanı sıra seçkin restoranların menülerinde de bulmak mümkün. Bölgede su ürünlerimize olan talep her geçen gün artıyor. Fuar süresince gördük ki, çipura, levrek ve orkinos gibi balıklarımızın yanı sıra karides, yengeç gibi su ürünlerine de yoğun talep var" diye konuştu.
Seafex, Sweets&Snacks Middle East ve The Speciality Food Festival olmak üzere aynı anda 3 gıda fuarının birlikte düzenlendiğini ve söz konusu fuarlara Türkiye’den çok sayıda firmanın katıldığını belirten İşliel, Su Ürünleri sektörümüzü ise Tanıtım Grubumuzun temsil ettiği ifade etti. İşliel sözlerini şöyle sürdürdü: "Dubai’de yaşayan Araplar’ın Türkiye’ye ve Türk ürünlerine özel ilgisi olduğunu, özellikle de Türk yemeklerinin çok sevildiğini gördük. Ayrıca bölgedeki yabancı nüfus yoğunluğu sebebiyle de Dubai su ürünleri için gelişmekte olan önemli bir pazar. Su ürünlerimizin bilinirliğinin artması ile önümüzdeki dönemde, bu pazarda daha da başarılı olacağımızı düşünüyoruz."
Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı Kemal Babila da, fuarın çok verimli geçtiğini, fuar süresince STG standının en çok ilgi gören standlardan biri olduğunu belirterek, "Birleşik Arap Emirlikleri’ne Ocak-Eylül dönemi 2015 yılı ihracatımız 8,6 milyon USD civarında. Fuar kapsamında gelen işbirliği taleplerinin iyi değerlendirilmesi halinde, firmalarımızın 2015 yılında BAE’ye olan ihracatlarını önceki yıla göre daha da arttıracaklarına inanıyoruz" şeklinde konuştu.
Fuar süresince üye firmalardan temin edilen çipura ve levrek, Dubai Shishfish Restoran şefi İbrahim Önen’in özel sunumlarıyla pişirilerek STG standına gelen ziyaretçilere ikram edildi. Başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere, Suudi Arabistan, Kuveyt, Mısır gibi Arap ülkeleri ile Asya, Avrupa ve Afrika ülkelerinden de çok sayıda katılımcı ve ziyaretçinin bulunduğu fuarda, STG standına ilgi büyüktü. İkram edilen levrek ve çipura, ziyaretçiler tarafından çok beğenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.