Türk balıkları Güney Afrika yolcusu

Türk balıkları Güney Afrika yolcusu

Türkiye su ürünleri, Afrika’nın en zengin ülkesi konumundaki Güney Afrika’da düzenlenen Afrika’s Big Seven 2015 Fuarı’nda tanıtıldı.

Güney Afrika’nın, Afrika Kıtası’nın en zengin ülkesi olduğunu ve 52 milyonluk nüfusu ile geniş bir pazar konumunda olduğunu belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu Başkan Yardımcısı Faruk Kemal Babila, zengin yer altı kaynakları ile siyasi ve ekonomik açıdan istikrarlı ve diğer Afrika ülkelerine açılan kapı özelliği taşıdığını kaydetti.
Afrika ülkelerine açılan kapı özelliğini taşıyan Güney Afrika’yı, pazar arayışı içerisinde olan Su Ürünleri Tanıtım Grubu için fırsat olarak gördüklerini dile getiren Babila, “Türkiye’nin ihracatta yıldız sektörlerinden Su ürünleri sektörü, Afrika pazarına açılma kararı almış, ilk olarak Su Ürünleri Tanıtım Grubu, Angola’da 27-30 Kasım 2014 tarihleri arasında FIP Angola Balıkçılık Fuarı’na katılmıştı. Su Ürünleri Tanıtım Grubu gelecek için potansiyel pazar olarak gördüğü Afrika’da ikinci tanıtım faaliyetini ise Güney Afrika’da 21-23 Haziran 2015 tarihlerinde Johannesburg şehrinde bu yıl 12. kez düzenlenen Africa’s Big Seven Fuarına katılım sağlayarak gerçekleştirdi. Geçmişte az bir miktarda konserve ihracatı yaptığımız bu ülkeye daha fazla ihracat yapabilmek için pazar olanakları üzerinde araştırma yaptık, ziyaretçilerin ülkemiz su ürünlerine olan ilgilerini tespit ettik. Talep ettikleri ürünlerle iştigal eden firmalarımızın irtibat bilgilerini verdik” diye konuştu.
Afrika’a Big Seven 2015 Fuarı 12.defa düzenlendiğini, 60 civarında ülkeden katılımcı ve 10 bin ziyaretçisi olduğunu anlatan Babila şöyle devam etti. “350 civarında firmanın stantla katılımı var. Türkiye’den 20 firma katılıyor. Tanıtım grubu olarak Su Ürünleri Tanıtım Grubu yanında Makarna Bulgur Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu ile Şekerli Mamuller Tanıtım Grubu da katılıyor.
DİREKT UÇUŞLAR İHRACATIN ÖNÜNÜ AÇACAK
STG Başkan Yardımcısı Faruk Kemal Babila, “Fuar boyunca bu ülke ile ticari lişkilerimizi geliştirmek için yeterli talebin olduğunu gördük. Türkiye’den direk uçuşların da olması ihracatımızın önünü açacak ve Afrika pazarına girişte ülkemiz su ürünleri sektörün büyük avantaj sağlayacaktır” dedi.
Güney Afrika’da büyük mağaza zincirleri ve perakendecilerin mevcut olduğuna da değinen Babila sözlerini şöyle tamamladı; “Ayrıca uygun iklimi, kumlu doğal plajları, dağları, doğal parkları, vahşi hayvanları ve ülkede yaygın olarak kullanılan İngilizce dilinin avantajı sayesinde turizm bakımından önemli avantajlara sahip. Turizm sektörü yaklaşık 1 milyon kişiye doğrudan ve dolaylı olarak istihdam olanağı sağlayor, GSYİH’ye yüzde 8’lik bir katkısı var. Tanıtım Grubu olarak bu avantajı da kullanmak, turistlere Türk balığı yedirmek istiyoruz”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.