'Türk Carlos' lakaplı ünlü hırsız yakalandı

'Türk Carlos' lakaplı ünlü hırsız yakalandı

'Türk Carlos' lakaplı ünlü hırsız yakalandı

Ege Bölgesi’de “Binbir Surat Türk Carlos" lakabıyla tanınan ünlü hırsız, bu kez polisten kaçamadı. Harput Müzesi soygunu ile birlikte 20 ayrı suçtan aranan Carlos lakaplı Hasan Y., Nazilli Asayiş Büro Ekipleri’nin başarılı operasyonuyla saklandığı evde yakalandı. Türk Carlos’un üzerinden Coşkun Deniz adıyla düzenlenen sahte kimlik çıktığı öğrenildi.
Polislerden her defasında kaçmayı başardığı için çekirge, Türk Carlos, ’Binbir Surat’ lakaplarıyla tanınan Hasan Y., sahte çek, uyuşturucu ticareti, tarihi eser kaçakçılığı, bonoda tahrifat, sahte kimlik gibi 21 ayrı suçtan uzun zamandır Polis ve Jandarma tarafından aranıyordu. Edinilen bilgiye göre, Nazilli’ye yerleşen Hasan Y., Yıldıztepe mahallesinden bir ev kiralayarak, burada saklanmaya başladı. Evde yaşamaya başlayan Hasan Y. , sahte kimliğiyle bir oto kiralama şirketinden otomobil kiraladı. Bölgede yoğun bir takip içine giren Nazilli polisi, oto kiralama şirketindeki Coşkun Deniz kimliğinin, T.C.’sinin ismiyle uyuşmadığını tespit etti. Nazilli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’nin bu iş için kurduğu özel ekip, otomobili yakın takibe aldı. Kiraladığı araçla saklandığı evin önüne gelen Hasan Y., evine çıktığı sırada polis ekipleri mahalle ve evin çevresini abluka altına alarak, eve baskın düzenledi. Hasan Y. kaçmak için balkona çıkarak kendisini apartmanın boşluğuna attı. İki bina arasında sıkışan zanlı, olay yerine gelen itfaiye ekibinin çalışması ile apartmanın bodrumundaki havalandırma girişinde yakalandı. Alkollü olduğu tespit edilen şahıs, kontrol amacıyla Nazilli Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Nazilli’de yakalanan şahıs ifadesinin ardından adliyeye sevk edilerek, hakim karşısına çıkartılacak.
MÜZE SOYMUŞTU
Elazığ Harput Müzesi’nde 7 Mayıs 2003 tarihinde meydana gelen hırsızlık olayında, bekçi Derviş Karataş, ağzı ve burnu koli bandı ile kapatıldıktan sonra boğularak öldürülmüş, müzeden çalınan el yazması 5 Kur’ân–ı Kerîm’in üçü ve çini duvar saati Aydın’da ele geçirilmişti. İncelemelerin ardından aralarında Hasan Y.’nin de bulunduğu 7 kişi gözaltına alınmıştı. Bir süre cezaevinde kalan Hasan Y. tahliye edildikten sonra başka suçlara karışınca hakkında yeniden arama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.