Türk hacker rekor ceza ile yargılanacak

Türk hacker rekor ceza ile yargılanacak

Amerika'nın bir süredir peşinde olduğu Türk hackerın 247 yıl hapsi isteniyor!

Sanal dünya artık eskisi gibi başı boş değil ve burada suç işleyenler de cezaya maruz kalabiliyor. Bunların başlarında da hackerlar geliyor. Daha önce oldukça ağır cezalara çarptırılan hackerlara şahit olmuştuk ancak yeni bir ceza istemi yok artık dedirtti. Üstelik bu cezası istenilen kişi ise bir Türk hacker!

Hacker olduğu iddia edilen Ercan Fındıkoğlu, Amerika Birleşik Devletleri'nin arananlar listesinde en üst sıralarda yer alıyor. Fındıkoğlu, tutuklu olduğu Almanya'dan Amerika'ya gönderildi ve  ABD'de 247 yıl hapis istemiyle yargılanacak.

 1435099167_ercan-findikoglu-642x320.jpg

18 ay önce Almanya'da tutuklanan Fındıkoğlu'nun iadesi için Amerika bir süredir yoğun çaba harcıyordu ve amacına ulaştı. Peki Ercan Fındıkoğlu ne yaptı?

Şubat 2013 tarihinde, New York ve 23 ülkede 10 saat içinde banka ATM'lerinden 40 milyon dolar nakit para çalan bir şebekenin başı olmakla suçlanıyor. Fındıkoğlu’nun 2011'de 18 ülke ATM'sinden 14 milyon dolar, 2012'de de benzer biçimde 20 ülkeden 5 milyon dolar çalınması olaylarıyla da bağlantılı olduğu iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.