Türk Kadını 78. yılı kutladı

Türk Kadını 78. yılı kutladı

Türk Kadını seçme ve seçilme hakkının yıldönümünü kutladı

█ Gerçek Gazetesi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Söke İlçe Teşkilatı Kadına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 78. Yıldönümünü kutladı. Atatürk Anıtı"na çelenk sunumu gerçekleştirilirken, törene Söke
CHP İlçe Başkanı Av. Osman Ünsal, Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık, Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Gültekin, CHP Belediye Meclis Üyeleri Nimet İncedal ve Filiz Ceylan, İl Genel Meclis Üyesi Kazım Er ve partililer katıldı.
Çelenk sunumu sonrası konuşma yapan Söke CHP Kadın Kolları Başkanı Sibel Işık; “Kadınlarımızın kendi kaderi ile birlikte ülke kaderinde de söz sahibi olabilmesinin yolu, siyaset yapmak ve örgütlü toplum olmaktan geçer. Seçme ve seçilme hakkımızın elde edilişinin 78. Yılı kutlu olsun. Birçok ülkede yaşayan kadınlardan daha önce bu hakka sahip olmuş bir Cumhuriyet kadını olarak bu anlamlı günümüzü kutlamaktan gurur duyuyor, sevinç ve minnetle kutluyoruz. Biz Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı birçok batı ülkesinden daha evvel Atatürk tarafından verilmiştir. Bugün dünya aydınlarının kadın haklarına ilişkin dile getirdikleri görüşler Atatürk tarafından çok daha önceleri dile getirilmiş, ilk adımları uygulama alanına sokulmuş, kadının sosyal yaşamda eşit haklarla yer almasınınyolu açılmıştır. Cumhuriyet kadını, cumhuriyet anaları her zaman güçlüdür. Kahraman vatansever kadınlarımızın torunları olarak, dün olduğu gibi bugünde çocuklarımızın, torunlarımızın ve ülkemizin aydınlık geleceği için mücadele vermeye devam ediyoruz” diye konuştu. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.