Türk Müziği bahar konseri ilgiyle izlendi

Türk Müziği bahar konseri ilgiyle izlendi

Türk Müziği bahar konseri ilgiyle izlendi


█ Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Söke Türk Sanat Müziği Derneği 2012 Bahar Konseri yine Sökelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Geçtiğimiz Perşembe akşamı Recep Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Salonu'nda Şef Dr. Öztekin Yüce'nin yönettiği koro; K. Hicazkar, Kürdi, M. Kürdi, Hicaz, Uşşak, Rast ve Hüzzam makamında şarkılarla konser verdi.
Konserin birinci bölümünde; Teoman Altay'ın ney taksimi ile 'Kadehinde zehir olsa' şarkısı koro tarafından icra edilirken, 'Hasretim Sana' Atiye Şahan ve Dr. Öztekin Yüce tarafından düet yapılarak okundu. Ayrıca; Leyla Aydın, Tunay Şenol solo şarkılar okudular. Konserin ikinci bölümü; 14 yaşındaki genç müzisyeni Volkan Özçakırerler'in klarnet taksimi ile başladı. Fahrettin Okuroğlu, Yusuf Günal, Mustafa Söğüt, Hanife Batur, Hilal Ayyıldız Ateş, Cemal Özkesici, Dr. Öztekin Yüce ve Atiye Şahan solo şarkı okudular. Program, koro tarafından okunan 'Talihin elinde' ve 'İndim Havuz başına' adlı Hüzzam makamında iki güzel şarkı ile sona erdi. Söke Belediye Başkan yardımcıları Enver Helvacı ve Levent Tuna'nın yanı sıra; Sökeli'lerin izledikleri TSM Bahar konseri ayakta alkışlandı.
Sazlarda; Ahmet Gündüz, Serdar Halavut, Muhammmet Özçakırerler (Keman), Tunay Şenol (Ud), Tolgacan Yüce ((Kanun), Volkan Özçakırerler (Klarnet), Teoman Altay (Ney), Mustafa Söğüt, Barış Çoğal (Ritm saz) görev aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.