Türk ve Yunan Korolarından Kuşadası’nda dostluk konseri

Türk ve Yunan Korolarından Kuşadası’nda dostluk konseri

Türk ve Yunan Korolarından Kuşadası’nda dostluk konseri


█ Gerçek Gazetesi
Midilli ve Bayraklı koroları, Kıyı Ege Belediyeler Birliği ile Kuşadası Belediyesi"nin düzenlediği dostluk etkinliğinde ortak konser verdi.
Kuşadası Belediyesi İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı"nda gerçekleştirilen etkinliği Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Yunanistan'ın Güney Ege Bölge Valisi Giannis Macheridis, Kuzey Ege Bölge Valisi Athanasios Yakalis, Yunanistan Kuzey Ege Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı Pantelis Paterellis, Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç, İzmir Bayraklı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Bahar Atan, Kıyı Ege Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hurşit Akdemir ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Saymanı İsmail Ay ile Kuzey Ege Belediyeler Birliği Meclis Üyeleri Aristidis Hatzikomninos ve Evangelos Palaologos"un da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu, Kuşadalılar ve yerli-yabancı turistler ilgiyle izledi.
Açılış konuşmalarının ardından sahne ilk olarak Yunanistan"ın Midilli Adası"ndan gelen Nikos Skalkotas Korosu sahneye çıktı. 55 kişiden oluşan bir saate yakın süre izleyenlere muhteşem bir müzik ziyafeti sundu. Yunanlı konuk koronun ardından sahneye gelen İzmir Bayraklı Belediyesi Korosu da bir saat süreyle Türk Sanat Müziği"nin seçkin eserlerini seslendirdi. Etkinliğin son bölümünde ise Midilli ve Bayraklı koroları birlikte konser vererek, Türk-Yunan dostluğunu pekiştirdi ve ayakta alkışlandı. Konserlerin ardından, iki ülke yerel yönetimleri tarafından karşılıklı olarak çeşitli hediyeler ve plaketler verildi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.