Türkiye Atletizm grup yarışları Aydın'da yapıldı

Türkiye Atletizm grup yarışları Aydın'da yapıldı

Türkiye Atletizm grup yarışları Aydın'da yapıldı

Türkiye Okul Sporları Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan Okullar Arası Atletizm Gençler Türkiye Grup Müsabakaları, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde yapıldı.
Efeler Kardeşköy Atletizm Stadı’nda gerçekleşen grup müsabakalarına İzmir, Antalya, Balıkesir, Burdur, Denizli, Eskişehir, Isparta, Mersin, Muğla, Ankara, Bilecik, Uşak, Karaman, Bursa ve Mardin illerinden 28 okul takımı ve yaklaşık 400 sporcu katıldı. Müsabakaların ilk günü olan 02 Nisan 2016 Cumartesi günü 100m, 400m, yüksek atlama, uzun atlama, gülle, cirit, 1500m ve 110m engel kategorilerinde sporcular yarıştı. 03 Nisan 2016 Pazar günü sporcular 200m, 300m, 800m, 3000m, sırıkla atlama, üç adım, İsveç bayrak ve disk atma kategorilerinde yarıştı.
Bir üst tura çıkabilmek için sporcuların kıyasıya yarıştığı müsabakalar neticesinde erkeklerde 1’inci İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi, 2’nci Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3’üncü Ankara Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve 4’üncü Mersin Şevket Pozcu Anadolu Lisesi oldu. Kızlarda ise 1’inci İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi, 2’nci Bursa Faik Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 3’üncü Isparta Spor Lisesi ve 4’üncü Eskişehir Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu.
Bu sonuçlar neticesinde kızlarda 1’inci olan İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi, 2’nci Eskişehir Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile erkeklerde 1’inci olan İzmir Buca Atatürk Spor Lisesi, 2’nci Bursa Faik Çevik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 23 - 24 Nisan 2016 tarihlerinde İzmir ilinde yapılacak olan Atletizm Gençler Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı.
İNCİRLİOVA SPOR LİSESİ ATLETİZM GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA
Aydın’ı temsilen 02 - 03 Nisan 2016 tarihleri arasında İzmir ilinde yapılan Okullar Arası Atletizm Gençler Türkiye Grup Müsabakalarına katılan İncirliova Spor Lisesi hem erkeklerde hem de kızlarda grup 2’nciliği elde ederek Türkiye Şampiyonluğuna katılmaya hak kazandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.