E. TURGUT TEKİN

E. TURGUT TEKİN

TÜRKİYE SİYASİ HAYATINDA DYP NİN YERİ VE YENİDEN DOĞUŞU

 

Türkiye’nin siyasi hayatında DYP’nin önemli bir yeri vardır. 27 Mayıs 1960 ihtilali ile ortadan kaldırılan DP’nin misyonunu yüklenerek, DP çizgisini sahiplenen Rahmetli Orgeneral Ragip Gümüşpala, AP ile bu partiyi kurarak politika alanına taşıdı. Genel seçimlere az bir zaman kala zamansız ölümü ile parti başsız kalınca kısa bir sürede olsa bocaladı. Sonra Sayın Süleyman Demirel’in :”Bayrağı bana verin, onu kalenin burçlarına dikeyim!” sloganı ile yeniden kırat süvarisini bularak, şahlandı. Türkiye’yi barajlara ve huzura kavuşturdu. Ne yazık ki bu felsefe ve parti anlayışının yolu, 12 Eylül 1980’de ikinci defa kesildi. Böylece AP tarihe karışırken, genel başkanına da siyaset yasağı getirildi. Daha sonra verilen mücadeleler sonunda DYP kuruldu. Türkiye sağı bu adın etrafında toplandı ve bu ad tekrar yeniden Sayın Demirel’i başbakanlığa ve Cumhurbaşkanlığına taşıdı. Sayın Demirel’in Cumhurbaşkanı olması ile parti başsız kaldı ve başına geçenler, onu tekrar şahlandıramadılar. Bugün Türkiye’de DYP’nin eksikliği yaşanmaya başladı. Türk sağı ve DP ruhu tam seyrini bulamadı. Kopyaları ise taklitten öteye gidemediler. Tarihi misyon ve vizyona bazı nedenlerden dolayı tam anlamı ile o boyutu ve o ruhu veremediler. Ne yazıkki bugün Türk sağının tabanı dalgaları durulmamış bir okyanus gibi çalkalanıyor. 30 Mart 2014 yerel seçimleri tekrar DYP’yi gündeme getirdi. Başkalarında aradıklarını bulamayan sağ taban ve seçmen tekrar DYP’ye yönelmeye başladılar. Bunlardan bazıları da ilimizde sahneye çıktılar. Aydın Büyükşehir olunca, gözde bir il oldu. Eskiden beri sıra ile DP,  AP ve DYP’nin kalesi olan Aydın’da Merkez ve Didim ilçesinde belediye seçimlerine DYP’de katılmaya başladı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak DYP ile alanlara çıkan M. Kıvanç Özel, aynı zamanda DYP Genel Başkan Yardımcısıdır. Kendisi Aydın Büyükşehir adayı, eşi  sayın Hale Tan Özel ise Didim  DYP Belediye Başkan adayıdır. Kendisi ile görüştüğümüz Didim Belediye Başkanı DYP adayı Hale Tan Özel, bize şu bilgileri verdi:

DYP Didim Belediye Başkan Adayı olan Hale Tan Özel, 1981’ de İstanbul’da doğdu. Atatürk ilke ve Devrimlerine son derece bağlı, ileri görüşlü modern bir Türk kadınıdır. Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup, Londra’da Psikoloji dalında eğitim gördü. On sekiz sertifika sahibidir. 1998 tarihinde iş hayatına atıldı. Bankacılık, Finans, medya ve reklam sektörlerinde uzun yıllar çalışarak, başarılı hizmetler üretti. Basın ve yayın, Kurumsal işletmecilik, halkla ilişkiler dalında uzmanlaştı. 2012 yılından bu yana yazıları Takvim Gazetesi’nde yayınlanmaktadır. 2002 yılından bu güne dek siyasetin içinde olan Hale Tan Özel, 2006 yılında  İstanbul Beyoğlu Belediyesi’nde Özel Kalem Müdürü olarak Belediyeciliğe başladı. Özel kalem ve Kültür Organizasyonları bölümünde dört yıl başarılı hizmetler verdi. Üç yılda farklı siyasetler ile uğraşarak deneyim sahibi oldu. Yurt içi Üniversite ve kurumlarda kurumsal iletişim, markalaşma ve   liderlik konularında  seminerler verdi. Deneyimlerini ve siyaset alanında edindiği bilgi birikimlerini DYP kültürünün ve insanlarının harman olduğu yeni doğmakta olan Turizm kenti Didim’de ortaya koyarak uygulamak istiyor. Hizmetin partisi olmaz diyen Hale Özel Tan Didim halkı bu görevi bana verirlerse, Didim’i amaçlara uygun, yaşanır, turizm kenti ve cenneti yapacağım. Dillere Destan Apollon Tapınağını, görenleri büyüleyen plajlarını dünyaya tanıtacağım. Didim’ i bugünkü çarpık yapılaşmaktan, kurtarıp, yaşanır, özlenir, aranır bir kent haline getireceğim. Hale Tan, ileri derecede bildiği İnglizce’ si ile elde edeceği turistik bilgi ve kültürleri burada harmanlayacağını, DYP Genel Başkan yardımcısı ve Aydın DYP Büyük Şehir Belediye Başkan adayı olan eşi  M. Kıvanç Özel’ den de teknik yardım alacağını söylüyor. Belediye Başkanı seçildiği taktir de uygulayacağı bazı önemli projeleri:

Didim, sadece yazın değil, on iki ay yaşanan bir kent olacak!

Gençlerin ürettiği projeler desteklenerek, Didim’e spor alanları kazandırılacak!

Daha güzel bir Didim için ödüllü mimarlar ve planlamacılar ile çalışılacak!

Didim’in ana kaynağı olan kültür ve turizme ağırlık verilecek!

Turist çeken yaz kampları açılacak!

24 saat yaşayan bir Didim yaratılacak! Geceleri gündüzlerinden canlı ve aktif olacak.

AKUS sistemi kurulacak.

Kışında Turizmi canlı tutmak için sulak alanlardan, Bafa Gölü Tabiat Parkından, Kuş gözlemlerinden, ve Latmos Dağlarındaki Doğal güzelliklerden yararlanılacak. Ayrıca Akbük ile Koca orman ve Beşparmak Dağları üzerinde güçlü bir teleferik hattı kurulacak!

  Bütün sorun bu başkanlığa seçilmemdir. Seçildiğim taktirde, Didim halkıyla, sivil toplum örgütleriyle, eğitim kurumlarıyla, esnafla, turizmcilerle birlikte ve el ele çalışacağım. Bin dokuz yüz altmışlı yıllarda bayrağı nasıl Sayın Süleyman Demirel’e  verdiyseniz, şimdide bana verin, onu burçlara dikeyim!

Hepinize saygılarımı sunarım! Her zaman ve her yerde yanınızda ve emrinizdeyim! DYP’nin kalesi Aydın, şimdiye kadar, başkalarından sana dost olmadıklarını gördün. Kendi kır atına bin ve onunla kurtuluş savaşında olduğu gibi, bu siyasi savaşında da şahlan ve kazan. Sana dost kırattır. Onun temsilcisi de DYP’dir. Oyunu ona ver ki, kırat şahlansın!

Önceki ve Sonraki Yazılar