Türkiye Triatlon Şampiyonası finalleri tamamlandı

Türkiye Triatlon Şampiyonası finalleri tamamlandı

Türkiye Triatlon Şampiyonası finalleri tamamlandı

Gerçek Gazetesi
Türkiye Triatlon Şampiyonası'nın finalleri sona erdi. Türkiye Şampiyonası'na da puan veren ve erkek-bayan 153 sporcunun yarıştığı 6. Kuşadası Triatlon Şampiyonası'nda dereceye giren sporcular, Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Yarışmalarda büyük erkeklerde Zülküf Karabulut, Büyük bayanlarda Bahar Ertürk Türkiye Şampiyonluğuna ulaştı.
Türkiye Triatlon Federasyonu ile Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen 6.Kuşadası Triatlon Şampiyonası'na ülke düzeyinde 15 kulüpten yaklaşık 153 sporcu katıldı. Kuşadası İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı'nda Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından verilen ve 11 engelli sporcunun yarıştığı start ile başlayan Türkiye Triatlon Şampiyonası finalleri, yıldızlar, gençler, büyükler ve masterlar olmak üzere dört ayrı kategoride gerçekleşti. Yarışmanın startı Türkiye Triatlon
Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş tarafından verildi. Büyük çekişme içerisinde geçen yarışlar sonunda, yıldız bayanlarda Gelibolu'dan Tuğçe Karakaya, yıldız erkeklerde İzmir'den Haşmet Can Aktan, genç bayanlarda Altay'dan Ece Bakıcı, genç erkeklerde Altay'dan Ali Altan, Masterler 50 yaş altı Balıkesir Karagücü'nden, Özgür Eriş, Masterler 50 yaş üstü Göztepe'den Hasan İşbilen, Paralimpikte Turkuaz Kulubü'nden Raşit M.Demir, büyük bayanlarda İstanbul'dan Bahar Ertürk, ve büyük erkeklerde Atlantikspor'dan Zülküf
Karabulut birinci oldu. Büyük çekişme içerisinde geçen Kuşadası'ndaki mücadeleden sonra belli olan erkek-bayan Triatlon Milli Takımları, 2 Kasım'da Alanya'da yapılacak Avrupa Triatlon Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil edecek.
Yarışma sonunda düzenlenen ödül töreninde Çınar Köyü Zeybek ekibi halkoyunları gösterileri yaptı ve dereceye giren sporcular ödüllerine kavuştu. Germencik Kaymakamı ve Kuşadası Kaymakam Vekili Resul Çelik, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Kuşadası Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur ve Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Gürdal Gümüş ile kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı ödül töreninde dereceye girenlere kupa ve madalyaları verildi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.