Türkiye'de her 3 kadından biri idrar kaçırma sorunu yaşıyor

Türkiye'de her 3 kadından biri idrar kaçırma sorunu yaşıyor

Tüm dünyada yaygın olan idrar kaçırma sorunu, ülkemizde de birçok kadının çözüm aradığı bir konu olmaya devam ediyor.

Uzmanlarda, günlük yaşamda istemsiz ve aniden ortaya çıkan ve utandıran bir hastalık olan, cinsiyet ayırt etmeksizin birçok kişide görülebilen idrar kaçırma probleminin tedavi edilebildiğini belirtiyor.Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıları Hastanesinde de bu sorun uygulanan çeşitli tedavi yöntemleriyle tedavi ediliyor. Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karatay bayanlarda görülen bu rahatsızlık ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.
BU RAHATSIZLIĞIN EN OLUMSUZ YANI İSE GİZLİ KALMASIDIR
Kadınlarda ileri yaş ile birlikte özellikle menopoz sonrası, idrar kaçırma durumu oluştuğunu belirten Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Kadın Doğum Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karatay, Doğum yapmış ve yapmamış tüm kadınlarda görülebilen bir rahatsızlıktır. Ülkemizde her 2-3 kadından birinin başına gelen bu durum kiminde damla damla kiminde ise daha fazla olarak görülür. Özellikle menopoz sonrası kadınlarda daha da sık görülmektedir. “ inkontinans: kaçırma” dediğimiz bu hastalığı hemen her kadın ömründe bir kaç defa yaşamaktadır. İdrar kaçırma problemi en hafif bir öksürmede, hapşırmada veya hafif bir gülmede bile ortaya çıkabilmekte bazen de hiç nedensiz kendiliğinden akıntı şeklinde oluşabilmektedir. Bu rahatsızlığın en olumsuz yanı ise gizli kalmasıdır. Sorunu kimse ile paylaşamamak kişinin içerisinde bilinçaltında büyüyen bir problem olarak gelişir ve yukarda saydığımız depresyon gibi sorunlara neden verebilir. İdrar kaçırma rahatsızlığı olan kişiler vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması gerek” ifadelerini kullandı.
“AYDIN KADIN DOĞUM VE ÇOCUK HASTALIKLARI HASTANESİNDE TEDAVİ EDİLEBİLİYOR”
İdrar kaçırmanın Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde de tedavi edildiğinin altını Çizen Karatay, “İdrar kaçırma, Acele İnkontinans ve Stres İnkontinans olarak iki şekilde görülmektedir. Ürodinamik çalışmalarda bu ayrım yapılabilmekte ve Acele İnkontinans ilaçlarla tedavi edilebilmekte, Stres İnkontinans çeşitli cerrahi yöntemlerle tedavi edilmektedir. Hastanemizde, bu tür yakınması hastalara olan menopoz sonrası özellikle Ürodinamik çalışma yapılıp tanı konmakta ve ardından bu hastalar ilaçla ya da cerrahi yöntemlerle başarıyla tedavi edilmekte yüz güldürücü sonuçlar alınmaktadır” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.