Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı

Türkiye’nin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu


Gerçek Gazetesi / Murat TAN
Erdoğan Türkiye"de birinci, Söke"de ikinci
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı % 52"lik oy oranı ilk ilk turda Cumhurbaşkanı seçildi. Erdoğan Türkiye"nin 12. Cumhurbaşkanı oldu.
10 Ağustos"ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Başbakan Reccep Tayip Erdoğan Türkiye genelinde yüzde 52 oy alırken, Söke"de ise seçmenlerin çoğunluğu Çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu"na oy verdi.
Katılımın düşük olarak gözlendiği Söke"de seçimlerde kayıtlı 85 bin 17 seçmene nazaran 67 bin 300 vatandaşın oy kullandığı tespit edilirken, toplamda 253 sandıkta oy kullanıldı.
Yüksek Seçim Kurulu(YSK) onaylı ve 1005 oyun geçersiz sayıldığı Söke"deki seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan; 20 bin 193, Selahattin Demirbaş; 6 bin 825, Ekmelettin İhsanoğlu ise 39 bin 277 aldı.
Öte yandan seçimlerin sakin geçtiğinin gözlendiği Söke"de, İlçe Kaymakam Mehmet Demirezer ve Belediye Başkanı Süleyman Toyran oylarını Behiye Hanım Ortaokulunda kullandı. Gün boyunca CHP ve AK Parti Söke İlçe Teşkilatlarında oy sayımı esnasında ve öncesinde hareketlilik gözlendiği Cumhurbaşkanlığı Seçimleri"nde herhangi bir olay ve aksi durum yaşanmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.