Türkiye’nin yöresel ürünleri Sökeli’lerle buluşacak

Türkiye’nin yöresel ürünleri Sökeli’lerle buluşacak

Türkiye’nin yöresel ürünleri Sökeli’lerle buluşacak

Bir yıla aşkın  süredir, 14 ayrı İlden ürünler bu kez Sökelilerle buluşuyor. "Memleketten Geldik" Yöresel Ürünler Etkinliği yaz boyunca Dikili, Çandarlı, Yeni Foça, Kuşadası ve Didim gibi tatil beldelerinden sonra 22-28 Eylül tarihleri arasında Sökelilerle buluşmaya hazırlanıyor.

Söke Belediyesinin katkılarıyla gerçekleşecek “Memleketten Geldik” Yöresel Ürünler Etkinliğinin,   özellikle Sökeli Hanımların ve çocukların büyük beğenisini kazanması bekleniyor. Söke Belediye Meydanında gerçekleşecek etkinlikte Trabzon, Antakya, Samsun, Malatya, Kayseri, Merzifon, Diyarbakır, Antalya, Gümüşhane, Uşak gibi kentlerden gelen yöresel ürünler yer alacak. İl standlarında yöresel ürünlerin tanıtımı yapılırken; halkın özlem duyduğu memleket özlemi, farklı kültürlere merak ve geleneksel kavramlar ön plana çıkarılıyor.

İki İzmirli iletişim uzmanı olan Hülya Sevinç ve Sibel Önbaş tarafından yürütülen etkinlikler zincirinde, halkı bilinçlendiren konulara da değiniliyor. “Yöresel Yemek Atölyesi” ile Karadeniz bölgesine ait Mıhlama, Uşak Tarhanası, Antakya salçası gibi yerel lezzetlerin yapımları uygulamalı olarak hanımlarımıza gösteriliyor. Geleneksel beslenmenin önemi yeni nesile tekrar hatırlatılıyor. Organizasyon alanında, Karadeniz karikatürleri sergisi ve Nasreddin Hoca, Keloğlan, Hacivat-Karagöz gibi geleneksel Türk halk kahramanlarından oluşan maket sergisi gibi çocukların dikkatini çekecek etkinliklerde yer alacak. Gösteri sanatçısı ve vantrolog Bay Muhteşem kuklası Çilli ile çocuklara çok özel anlar yaşatacak. Dj Tamer’in  Yöresel müzikleri eşliğinde hediyeli yarışmalarda organizasyona renk katacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.