TURUNÇLAR ve YAYALAR

 

Ne zamandır insanlar soruyor. Belediye Aydın caddesi üzerinde ne yapıyor diye..

Yoğun çalışmalar içerisinde olan belediyemiz, koca bir caddeyi değiştirip yeniden dizayn ederken, yerel halka sormadığı gibi o çevrede yaşayan insanlara da sormamış anlaşılan.

O çokça övünülen KENT KONSEYİ  içerisinde de bir bilgilendirme çalışması olmamış herhal.

Kent Konseyi neden kurulmuş acaba?

Aydın caddesinin bir kısmının yeniden düzenlenmesi Söke de yaşayanları ilgilendirmiyor mu? Ağaçların sökülmesi, kaldırımların genişletilmesi yolun gereksiz ceplerle daraltılması hiç mi ilgilendirmiyor Sökelileri?

Çok merak ediyorum, Aydın caddesinin o bölümünde yapılan ve yapılacak olan çalışmaların proğramını, planını kim yapmış acaba?

Yolun ortasındaki çiçeklikler kaldırılıyor. Yol hem sağdan hem soldan daraltılıyor ve gereksiz ceplerle anlamsız hale getiriliyor. Üstüne üstlük, adliye lojmanlarına dönüşte birden cep karşınıza çıkıyor. Yani yol hiçbir uyarı olmadan birden daralıyor. Eğer biraz dikkatsiz ve hızlı gitmiş olsanız cepin içinde çiçek olursunuz.

Yeni yapılan kaldırımlarda aslında genişlememiş oluyor. Eski dar kaldırım devam ediyor. Bir de körler için düzenleme yapılıyor. Hadi bu durum iyi ama, kaldırımda iki kişi yan yana zor yürüyecek durumda.. ya göremeyenler.

Güzelim turunçlar sökülüyor. Neden söküyorsunuz diye sorulmuş, başka yere dikeceklermiş ve söktüklerinin yerine de daha güzel ağaçlar dikeceklermiş.

Ne mantık ama. Dikili ağacı sök, başka yere dik, söktüğün yere de başka ağaç dik. Ne kadar gereksiz bir harcama. İşin doğrusu dikili olan ağacı koruyarak yeni düzenleme yapmaktır.

Hadi ağaçları söktük, yerine yenilerini dikdik, güzel bir yol ve kaldırım yeşil alan  çalışması  yaptık. Peki bu yol nereye kadar gidiyor. Yeni açılan alışveriş yerine gidiyorsa, yayaların ışıkları olmayan ve yoğun trafiğin olduğu kavşaktan karşıya geçmeleri nasıl sağlanacak. O kavşakta normal yaya geçişinin olması mümkün mü? Ya üst geçit yada alt geçitin olması gerekir.

Yoksa yayaları kırdırırsınız ve bunun sorumluluğu da üzerinize kalır en azından manevi sorumluluğu.

Önceki ve Sonraki Yazılar