TUTUKLU EĞİTİMCİ SAYISI 9 OLDU...

TUTUKLU EĞİTİMCİ SAYISI 9 OLDU...

SAVCILIK MİLLİ EĞİTİMDEKİ FETÖ/PDY YAPILANMASINI ÇÖZDÜ...

ünat-aydin.jpg

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)'na yönelik soruşturma kapsamında Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü ve bazı okul müdürlerinin de aralarında bulunduğu 6 şüpheli 28 Aralık'ta gözaltına alınmıştı. Gözaltı sayıları zamanla 22 kişiye kadar çıkmıştı. 15 gündür gözaltında tutulan ve bugün savcının sorguladığı ve tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk ettiği Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü Ünat Aydın'da az önce tutuklandı. 

YENİUSTA MÜDÜR YAPMIŞTI...

AK Parti'nin bir önceki Söke İlçe Başkanı olan ve FETÖ/PDY'den tutuklanan Abdullah Yeniusta'nın göreve getirdiği Ünat Aydın ismi çok tartışılmış ve bu görevlendirme çok tepki çekmişti. Abdullah Yeniusta bu görev için önce kendi kardeşini önermiş ama yönetimden onay alamayınca da ikinci isim olarak Ünat Aydın'ı önermişti. Söke İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevi için Ünat Aydın'ın önerilmesi üzerine de yönetimde tartışmalar yaşanmış ve bir yönetici, "Gülen Cemaatine mensup bir kişiyi müdür yapmak istemeniz doğru değil" diyerek istifa etmişti. 

VEKALET YENİUSTA'DAN, ASALET GÜRER'DEN...

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan Ünat Aydın'ı vekaleten göreve getiren İktidar Partisi bir önceki Söke İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta idi. O dönemde Yeniusta'nın yardımcısı Fatih Gürer'di. Ünat Aydın'ın 2016 Mayıs ayında asaletini getirten ve referans olan da İktidar Partisi şimdiki Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer'dir.
Siyaseten halef-selef, ticaretten usta-çırak ve de abisi-hamisi bu ikilinin Ünat Aydın üzerindeki tasarrufları da dikkat çekiyor.

AKRABALARINI DA YÖNETİCİ YAPMIŞTI...

Ünat Aydın Söke İlçe Milli Eğitim Müdürü olunca da ilk iş olarak eşini ve kuzenini müdür yardımcısı yapmıştı. Bu görevlendirmeler de milli eğitim camiasında büyük tepkiye neden olmuştu. 

TUTUKLU SAYISI 9 OLDU...

Söke Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturma kapsamında daha önce de Araştırmacı Girişimci Eğitimciler Derneği (AGED) Başkanı-Söke Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü İ.S., Sıdıka İlköğretim Okulu Müdürü A.Y. ve müdür yardımcısı olan eşi T.Y., Behiye Hanım Ortaokulu Müdürü R.İ., Eğitim Bir-Sen’in bir önceki dönem başkanı-Sazlıköy Hacı Halil Paşİlkokulu Müdürü S.Ö., Söke Cafer Efe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı S.E., Cumhuriyet Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı E.A., Fatih İlkokulu Müdürü M.A.çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmışlardı.

ADLİ KONTROL ŞARTI GETİRİLDİ...

Fatma Tüzzehra Orhun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü de az önce adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

SAVCILIK MİLLİ EĞİTİMDEKİ FETÖ/PDY YAPILANMASINI ÇÖZDÜ...

Gerek gözaltı sayısının artması ve gerekse 9 tutuklama ve çok sayıda adli kontrol şartı uygulanması nedeniyle Söke Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Söke İlçe Milli Eğitimindeki FETÖ yapılanmasını çözdüğüne işaret ediliyor. Önümüzdeki günlerde başka gözaltılar ve tutuklamaların yaşanabileceği tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum