Ücretsiz Meme Kanseri taraması başlatıldı

Ücretsiz Meme Kanseri taraması başlatıldı

AYDIN BELEDİYESİ GEZİCİ SAĞLIK ARACI, BİR AY BOYUNDA İL MERKEZİNDEKİ MAHALLELERDE ÜCRETSİZ KAN ŞEKERİ VE MEME KANSERİ TARAMASI GERÇEKLEŞTİRECEK

Gerçek Gazetesi
Aydın Belediyesi ve Efeler Lions Kulübü işbirliği ile hazırlanan proje kapsamında 2 Ocak 2008 tarihinde başlatılan ve Aydın Belediyesi Gezi Sağlık Aracı personelleri tarafından yürütülen açlık kan şekeri ölçüm ve meme kanseri tarama çalışmaları devam ediyor.
Aydın Belediyesi ve Efeler Lions Kulübü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan ölçüm ve tarama faaliyetlerine bugün Atatürk Meydanı'nda devam edildi.
Sabah erken saatlerde meydana gelen gezici sağlık aracında 2 sağlık personeli tarafından açlık kan şekeri ölçüm ve meme kanseri taraması çalışmalarına başlandı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği taramalarda, daha çok yaşlı vatandaşlar açlık kan şekerlerini ölçtürmek için sağlık birimine müracaat etti. Yapılan kontroller sonucunda kan şekeri ve meme kanseri yönünden riskli görülen vatandaşlar, sağlık kurumlarına sevk edildi. Kendilerine sunulan ücretsiz hizmetten memnun kalan vatandaşlar, projeyi hayata geçiren yetkililere teşekkür etti.
Yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler veren Efeler Lions Kulübü Başkanı Gülay Çetin, Ocak ayı başından itibaren her gün değişik bir mahallede çalışmaların devam ettiğini söyledi. Verilen sağlık hizmetlerine vatandaşların gösterdiği ilginin kendilerini de çok memnun ettiğini ifade eden Çetin, Sağlık ekiplerimiz gittiğimiz mahalleye göre günde ortalama 50 ila 200 kişiyi kontrolden geçiriyorlar. Bu çalışmalarımızı belirlenen noktalarda periyodik olarak Ocak ayı sonuna kadar sürdüreceğiz. Bugün burada gün boyu devam edecek muayenelerin ardından, yarın çalışmalarımıza merkez Zeybek Mahallesi'nden devam edeceğiz dedi.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.