Ulusal Gençlik Parlamentosu Kuşadası’nda Bir Araya Geliyor

Ulusal Gençlik Parlamentosu Kuşadası’nda Bir Araya Geliyor

Ulusal Gençlik Parlamentosu 2014 Yılı Yaz Okulu Toplantısı için Kuşadası Grand Belish Hotel’de bir araya geliyor.

23-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek toplantıya 70 ilden 160 kurum adına temsilciler katılım gösterecek.

Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği kolaylaştırıcılığında, kent düzeyinde oluşturulan Kent Konseyi Gençlik Meclisleri’nin birlikteliği ile ülke çapında kurumsallaştırılan Ulusal Gençlik Parlamentosu, Türkiye’de gençlerin toplumsal hayata ve karar alma süreçlerine aktif katılımını hedefleyen çalışmaları ile bütüncül bir gençlik politikasının geliştirilmesini desteklemektedir.

Ulusal Gençlik Parlamentosu, Kent Konseyi Gençlik Meclisleri’nin yasal dayanağını oluşturan Belediye Kanunu ve Kent Konseyi Yönetmelikleri’ne katkılar sunmuş, 2006 yılında gerçekleştirilen “Seçilmek İstiyorum” kampanyası ile milletvekili seçilme yaşının 30’dan 25’e indirilmesini desteklemiştir. 2009 yılında gerçekleşen mahalli idareler genel seçimleri öncesinde “Her Meclise Bir Gençlik Temsilcisi” kampanyası yürütülmüş, bu kampanya sonucunda gençlerin yerel karar alma mekanizmalarına etkin katılımı güçlendirilmiştir. Son genel seçimlerde de “Geç Değil Genç” kampanyası yürütülmüş, bu kampanya ile gençlerin milletvekili olabilmeleri için desteklenmeleri amaçlanmıştır.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde ise “Genç Dostu Adaylar Genç Dostu Kentler” kampanyasını gerçekleştirerek 55 İl 90 İlçede 245 Belediye Başkan Adayı ile iyi niyet sözleşmeleri imzalayarak kentlerini gençlik ihtiyaçlarına göre planlamaları ile ilgili çalışmalar yürütülmesini amaçladık. Seçim sonrasında seçimi kazanan 25 İl 40 İlçede 65 Belediye Başkanı ile 65 kentte model Genç Dostu Kent çalışması yürütülecektir.

Kuşadası’nda gerçekleştirilecek olan Yaz Okulu toplantısında Yerel Seçimlerden bugüne kadar Genç Dostu Kent çalışmasının yapıldığı kentlerdeki son durum masaya yatırılacak ve bu kentlerdeki çalışmaların izleme stratejisi belirlenecek.

2015 Genel Seçimleri içinde çalışmalarına başlayacak olan Ulusal Gençlik Parlamentosu bu seçimlerde daha fazla gencin TBMM’de temsil edilmesi için bir kampanya hazırlamayı planlıyor.

Ayrıca bu toplantıda TBMM’de grubu bulunan partilerin 30 Martta seçilmiş genç belediye başkanlarında gençlerle buluşturularak bir panel gerçekleştirilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.