Uluslararası bisiklet turunun Didim ayağı belli oldu

Uluslararası bisiklet turunun Didim ayağı belli oldu

Uluslararası bisiklet turunun Didim ayağı belli oldu.

Cross Border Cycling Event CBCE projesi, Avrupa Birliği, Uluslararası Spor ve Kültür Birliği-ISCA ve Avrupa Bisikletçiler Federasyonu-ECF’ nin ortaklaşa yürüttüğü 2012-2020 yıllarını kapsayan Erasmus+ SPORT projesi olan NowWeMove kampanyasının bir bileşeni olarak; 2015 yılı için “All Routes Lead to Brussels” adı ile 5 ülkenin bisiklet takımı, 20 Temmuz-13 Eylül 2015 tarihleri arasında Brüksel’den pedal çevirmeye başlayacak.
Muğla’dan çıkan Türkiye NWM bisiklet takımı yaklaşık 40 gün Eurovelo güzergâhlarında 3000 km pedal çevirerek, Avrupa Spor Haftası olan 7-13 Eylül 2015 tarihlerinin 12 Eylül 2015’deki Brüksel AB Parlamentosu milletvekilleri buluşması ve kapanış etkinliğine katılarak sınır ötesi bisiklet turunu tamamlayacak.
Didim’de bisikletli yaşamın geliştirilmesi ve bisiklet turizminin yaygınlaştırılması için uluslar arası alanda tanıtım çalışmaları yürüten DİTAB’ın girişimleri ile bu önemli organizasyonun etaplarından biri de Didim olmuştur. Muğla’dan başlayıp Brüksel’de son bulacak Türk Bisiklet takımının 2732 km’lik yolculuğundaki ikinci durak olan Didim etabında çeşitli etkinlikler ile bisikletçiler ağırlanacaktır. 23 Temmuz 2015 tarihinde Muğla’dan pedal basmaya başlayan takım, 28 Temmuz Cuma günü Didim’e varacaktır. Toplam 15 ülke ve 8 Eurovelo rotasının geçileceği uzun yolculuğun Didim etabı programı şöyle:
DİDİM PROGRAMI : (28 Temmuz 2015, Cuma)
1) 28 Temmuz 2015 Saat 11.00 Söke Dalyan Kavşağı Karşılama Karşılamada yerel bisiklet gurubu “Didim Bisiklet Gurubu” katılım sağlayacaktır. Parkur; Dalyan-Yeniköy-Eski Balat-Milet-Akköy-Taşburun- Apollon Tapınağı-Atatürk Bulvarı- Altınkum Barış Kafe olarak belirlenmiştir. Test sürüşü yerel gurup tarafından yapılmıştır. Toplam 42 km’lik parkurda 4 adet dinlenme - mola noktası belirlenmiştir. ( Milet-Akköy-Taşburun (Kumsal Restoran) Apollon Tapınağı)
2) 28 Temmuz 2015 Saat 16.00 Apollon Tapınağı-Altınkum Barış Kafe Arası Geniş Katılımlı Bisiklet Turu: Apollon Tapınağı’nda saat 6.00’da yerel halkın ve protokolün de etkinliğe destek vermesi planlanmıştır. Türkiye Takımı ve yerel bisiklet gurubu ile birlikte halkın da bisikletleriyle katılabileceği tur, Apollon Tapınağı’ndan Barış Kafe’ye kadardır.
3) Basın Toplantısı: Barış Kafe’de saat 16.00’da Basın Toplantısı, Organizasyonun tanıtımı ve konuşmalar yapılarak program sona erdirilecektir.
4) Konser: Saat 21.00’ de Altınkum Plajı’nda ücretsiz halk konseri. Bisikletli yaşam ve organizasyonun tanıtımı, ilçe protokolünün konuşmaları.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.