UMUDU BÜYÜTMEK

 

 

* Sosyal yaşamda çürüme sürerken, ekonomik ve siyasal yaşamda bir bilinmeze doğru hızla gittiğimiz şu günlerde, insan bir umut ışığı beklentisi içinde oluyor ister istemez...

 

* Geçtiğimiz hafta içinde kentimizde gençlerin gerçekleştirdikleri etkinlikler övgüye değerdi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve  Spor Bayramı da ülkenin diğer bir çok yerinde yapılan coşkulu kutlamaları aratmayacak kadar düzeyliydi.

 

* Hafta nedeniyle açılan Atatürk Fotoğrafları Sergisi ve Söke Gençlik Meclisinin sunduğu Atatürk Şiirleri etkinliği gençlerin geleceği kurgulamada ne kadar istekli olduğunu ve değerlere sahip çıkma duyarlılığını gösterdi.

 

* Yine, ÇYDD Söke Şubesi Gençlerinin düzenlediği Türkan Saylan’ı Anma etkinliği gerçekten amacına uygun hazırlanmıştı. Gördüğü yoğun ilgi de bunun kanıtıydı. Türkan Saylan’ın öğrencilerinden Söke Milletvekili Metin Lütfü Baydar’ın  da katılması ve bir konuşma yapması etkinliğe ayrıca bir anlam kattı.

 

* Türkan Saylan’ın yaşamından kesitler sunarken  çağdaş bir Türkiye‘nin kızlarımıza ve kadınlarımızın eğitimine önem verilmesiyle gerçekleştirilebileceğini düşünerek ömrünü bu ideal uğruna adadığını duygu yoğunluğu içinde izledik.

* Umudun gençlerde olduğunu Atatürk’ün, ülkemizi gençlere emanet etmesinin ne kadar yerinde olduğunu gösteren gençlerimizi yürekten kutluyorum. Genç nüfus en büyük şansımız. Ve onlar umudu her zaman büyütecekler.

 

Etkinlikte okunan bir Zülfü Livaneli Şiiri:

 

TÜRKAN SAYLAN                                                                                                               

Doğu’da bir köy gördüm/dağların arasında,/öyle mahzun, çaresiz, kalakalmış.

Çıplak kavakları bile /hüzünlü kalemler gibi kara saplanmış. /Köyün ortasında bir okul

Ve tezek sobasıyla ısınmaya çalışan çocuklar.  / Bir bıcırık kız,  /Yanında bir karamuk oğlan. /Buz gibi elleri  /ama gözleri ahu,  gözleri ceylan./Adın ne dedim kıza  /Dedi: Benim adım Türkan. / Oğlan ekledi: Benimki de Saylan. Dedim; dayan yüreğim dayan. /Madem ki bu çocuklar Türkan, Madem ki bu çocuklar Saylan/ Gelecek onlarındır. Gelecek onlarındır, /Gerisi yalan.  /Değişir bu düzen /Döner bu devran…

 

* Ne demiş bilge; “keser döner sap döner, gün gelir devran döner, hesap döner…”

Önceki ve Sonraki Yazılar