Umurbey Şiir ve Müzik Gecesi Umurlu’da yapıldı

Umurbey Şiir ve Müzik Gecesi Umurlu’da yapıldı

Umurbey Şiir ve Müzik Gecesi Umurlu’da yapıldı

Gerçek Gazetesi
Hamdi AKGÜL
Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından her ay düzenlenen şiir ve müzik geceleri; aynı zamanda bu yılın ilk etkinliği olarak Kültür Elçisi Mustafa Kemal Yılmaz'ın beldesi Umurlu'da gerçekleştirildi. Umurlu Belediyesi'nin desteği, Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği ile Söke Şairler ve Yazarlar Derneği'nin katkıları ile geçtiğimiz cumartesi akşamı Umurlu Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan şiir ve müzik gecesine başta Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı olmak üzere, Umurlu halkı ve öğrenciler katılımları ile ilgi gösterdi.
Etkinliğe katılan şair, aşık ve solistlerle tek tek ilgilenen Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı, Sökeli şairlerle sohbet ederek, Umurlu'ya geldikleri için teşekkür etti. Aydın Aşıklar ve Ozanlar Derneği Başkanı Aşık Muhsin Yaralı ile Aşık Süleyman Püryani bağlaması ile atışmada bulunarak aşıklık geleneğini yaşattılar. Gecenin sunuculuğunu da yapan sanatçı Ahmet Pehlivan okuduğu şarkıların yanı sıra, bağlaması ile yöre türkülerini seslendirdi. Selda Avcı'nın programın sonuna doğru okuduğu "Türkiyem" şarkısına salondaki şair ve izleyicilerde eşlik etti
Söke Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Tülay Sarayköylü, yönetim kurulundan Metin Akdeniz, Hamdi Akgül ve Aşır Tunca'nın yanı sıra; dernek üyesi şairlerden Yaşar Çağbayır, Oyhan Hasan Bıldırki, İlknur Mersin, Turan Sarıtaç, Mustafa Özçakır, Ertuğrul Dıraman, Tunay Kökoğlu, Musa Koyunsev, Ceyhan Dıraman, Şahin Baş, Ergün Doğan ve Fatma Yenidünya şiirlerini seslendirdiler. Aydınlı şairlerden Ergün Gül, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın "Milyon Kere Ayten" adlı şiirini bu kez Umurlu'da okudu. Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, Necip Fazıl Kısakürek'in "Sakarya Türküsü" adlı şiiriyle izleyicleri büyülerken; Aydın ili genelinden şiir ve müzik gecesine davet edilen Davazlı Süleyman İncedal, Mehmet Orhan, Erkan Acar, Savaş Sarıkaya, İbrahim Dikmen, Abdullah Bedeloğlu ve Naim Özdamar sahnede şiirlerini seslendirdiler. Umurlu Şehit Rifat Tunçbilek İlköğretim Okulu 5 / B sınıfı öğrencisi Nurgül Dadaşoğlu da Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale" şiirini ezberden okuyarak seslendirdi.
Umurlu Belediye Başkanı Rıza Posacı yaptığı konuşmada, Aydın genelindeki şair ve aşıkları Umurlu'da misafir etmekten son derece mutlu olduklarını ve Umurlu halkının da katılımları ile şiir ve müzik gecesine ilgi gösterdiklerini belirterek, "Şiir ve müziğin uyumlu bir şekilde beraberliğini bu gece bir kez daha yaşadık, şairlerimizi ve sanatçılarımızı dinledik. Umurlu Belediyesi olarak kültür etkinliklerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz. Hepinizin yüreğine sağlık, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.
Aydın Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Şükrü Öksüz, 2012 yılının ilk şiir ve müzik gecesini Umurlu beldesinde gerçekleştirdiklerini ve 18 Şubat tarihinde yeni bir şiir ve müzik gecesinde yeniden buluşacakları müjdesini verdi. Bundan sonraki etkinliklerini Kuyucak, Nazilli ve Aydın merkezde devam ettireceklerini söyledi.
Umurbey Şiir ve Müzik Gecesi'inde, Abdurrahman Yılmaz'ın "Hasretini Özlüyorum" adlı şiir kitabı ile Erkan Acar'ın "Dertleri Zevk Edindim" adlı şiir kitabı okuyucularla buluştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.