Umut Vakfı  “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve

Umut Vakfı “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve

Umut Vakfı “Türkiye’de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” Yerel Medya Semineri İzmir’de yapıldı

Gerçek Gazetesi
Umut Vakfı"nın Friedrich Ebert Stiftung Derneği desteğiyle düzenlediği Yerel Medya Eğitim Seminerlerinin 9.su İzmir"de yapıldı. 14-15 Mayıs tarihlerinde İzmir Alsancak Merkez Baro Binası Konferans Salonu"nda yapılan seminere İzmir, Aydın, Manisa, Uşak, Balıkesir ve Denizli illerindeki gazeteciler katıldı.
“Türkiye"de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” Yerel Medya Semineri"ne Umut Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Av. Fikret İlkiz, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Nail Güreli, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi Dr. Recep Yaşar, Vakıf Yönetim Kurul üyesi Prof. Dr. Timur Demirbaş, İzmir Barosu yönetim Kurul üyesi Av. Özkan Yücel, İzmir Baro Başkanı Av. Sema Pektaş, Av. Filiz Kerestecioğlu, Av. Ercan Demir, Gazeteci Yazar Ragıp Duran, Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğr. Gör. Doç. Dr. İncilay Cangöz, Ege üniversitesi iletişim Fakültesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Adem Oğuzhan Kavaklı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel katıldı.
“Türkiye"de Bireysel Silahsızlanma ve Şiddet Haberleri” Yerel Medya Semineri"ne Söke"den gazetemiz imtiyaz sahibi Durmuş Tuna, Sorumlu Müdürü Gülsüm Tuna ve yazarımız Abdullah Ziya Kabak katıldılar.
Eğitim seminerinde medyada şiddet ve bireysel silahlanma haberlerinin işlenmesi, toplumsal algılara katkısı konusunda bilgiler verlerek, gazetecinin şiddet haberlerine objektif ve meslek ilkelerine uygun eleştirellikle nasıl yaklaşılmasının gerekliliğine hukuksal ve akademik açılardan bilgiler verildi. Umut Vakfı, eleştirel gazetecilik, barış gazeteciliği, şiddetten haklara medya, medya okuryazarlığı, bireysel silahsızlanma, şiddet, cinsiyet rolleri, barış kültürü, insan hakları, medyada nefret söylemi, gazetecilik meslek ilkeleri ve hukukun üstünlüğü konularında araştırma, görülen sorunlar, eleştiri ve değerlendirmeleri medya aracılığıyla topluma nasıl haber ve foğtoğraf olarak verilebileceği tartışıldı.
Medya Okur Yazarlığı konusunun çıkış noktası olarak ele alındığı seminerde medyanın şiddet haberlerine yaklaşımı ve sunumu konusunda bilgiler verilerek, bu tür haberlerin yapılmasında özen gösterilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.