Üniversiteli öğrencinin ilginç eylemi

Üniversiteli öğrencinin ilginç eylemi

ADÜ'LÜ ÖĞRENCİ 'KÜRESLE ISINMA VE EROZYON'A DİKKAT ÇEKMEK İÇİN AYDIN'DAN İSTANBULA PEDAL ÇEVİRİP 6 İLDE FİDAN DİKECEK

Gerçek Gazetesi
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde (ADÜ) öğrenim gören bir öğrenci ülkemizin en büyük sorunları arasında yer alan küresel ısınma ve erozyona dikkat çekmek amacıyla ilginç bir eylem başlattı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın ülke genelinde başlattığı "Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı"nı da destek vermek istediğini belirten ADÜ Bozdoğan Meslek Yüksekokulu 2. sınıf öğrencisi Uğur Nişancı, Bozdoğan'dan yola çıkarak ilk fidanını Aydın Merkez Umurlu Beldesi'nde dikti. Yol güzergahı boyunca 4 gün içerisinde sırasıyla İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa ve Yalova illerinde de zeytin fidanı dikecek olan Uğur Nişancı, bu ilginç eylemi ile hem ağaç dikmenin önemini anlatmaya hem de barışın simgesi olan zeytin fidanları ile terörü kınamaya çalışacak.
Bozdoğan Kaymakamlığı ve özel bir fidancılık şirketinin sponsorluğunda Bozdoğan-İstanbul yolculuğuna başlayan Nişancı günde 170 km yol giderek bu eylemini gerçekleştirecek.
800 Km yol gidip her ile bir fidan dikeceğini dile getiren Uğur Nişancı "İnsanlar evlerinin bahçeleri olmasa dahi çok yakınlarında bir yere fidan dikecekken bunu maalesef yapmıyor. Dünya'da her yıl Kıbrıs Adası kadar büyüklükte toprağın erozyon yüzünden yok olduğunu hepimiz biliyoruz" dedi.
Özellikle zeytin fidanı seçmesindeki nedeni de Türkiye'de son zamanlarda yaşanan olayların büyük rol oynadığını ifade eden Nişancı,barış ve kardeşliği simgelediği için zeytin fidanını seçtiğini söyledi. Nişancı, 'Gazeteci Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları' adına ilk fidanını Umurlu Beldesi'nde kendisine destek veren TEMA üyeleri, Bozdoğan Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, ile birlikte dikerek yoluna devam etti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.