USLU İÇİN İKTİDARIN BASKICI GÜCÜ KULLANILDI

USLU İÇİN İKTİDARIN BASKICI GÜCÜ KULLANILDI

Bir çok muhtarın ilk etapta neden çağırıldıklarını bilmedikleri basın mensuplarıyla yaptıkları sohbette anlaşıldı.

Gerçek Gazetesi / Arif AKÇAY

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Aydın Milletvekili Adayı Zeynep Karahan Uslu için dün Söke'de adeta iktidarın baskıcı gücü kullanılarak, basın mensupları kapı dışarı edildi.

AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer, partililer ve basın mensupları Futbol Sokak'ta bulunan parti binası önünde Uslu'yu beklerken beklenmedik bir sürpriz yaşandı. AK Parti İlçe Başkanı Gürer'in, milletvekili Uslu ile yapacakları toplantının büyük ihtimalle basına kapalı olacağını söylemesi adeta "Burada beklemenize gerek yok. Burayı terk edin" demek olarak değerlendirildi.

Biranlık şaşkınlık yaşayan basın mensupları "Toplantı basına kapalı olacak" uyarısına rağmen Zeynep Karahan Uslu'nun gelmesiyle birlikte AK Parti Söke İlçe Merkezi'ne çıktılar. Milletvekili Uslu partililere hitaben yaptığı kısa konuşma sonrası apar, topar adeta partiden kaçırıldı. Uslu'nun konuşmasından sonra basın mensuplarının soru sormalarına fırsat verilmezken, AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer muhtarlar toplantısına geç kaldıkları gerekçesiyle soru sorma izni ve fırsatı vermedi.

Zeynep Karahan Uslu ve AK Parti ekibi partiden Söke Ziraat Odası'na geçerken, oda girişinde Kaymakam Mehmet Demirezer ve beraberinde Söke Ziraat Odası yöneticileri, muhtarlar birlikte kapıda karşıladıkları görüldü.

Uslu ve beraberindekiler salonda yerlerini almadan önce Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer basın mensuplarıyla tek tek konuşarak, "arkadaşlar rica ediyorum, görüntü alın çıkın. Toplantının basına kapalı olması istendi" dedi. 

Bunun üzerine basın mensupları salonu terk ederlerken, içeriği basından gizlenen boplantının saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlatılması dikkat çekti. Toplantıyı resmiyet kazandırmaya yönelik bu yaklaşım ise takiyye olarak değerlendirildi. Toplantıda bulunan muhtarların, Söke Ziraat Odası yöneticilerinin ve Söke Çiftçi Malları Koruma Derneği yönetiminin üzerine adeta iktidar gücü kullanılarak baskı yapılmaya çalışıldığı, Kaymakam Demirezer'in sanki resmi bir toplantıymış gibi toplantı düzenlemeye mecbur edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

Bir çok muhtarın ilk etapta neden çağırıldıklarını bilmedikleri basın mensuplarıyla yaptıkları sohbette anlaşıldı. Basın mensuplarının, "Neden toplandınız, kimi bekliyorsunuz?" şeklindeki sorularına cevap veremediler. Muhtarlar, "Biz de bilmiyoruz. Söke Kaymakamlığı'ndan çağrı gelmiş ve biz de geldik" demeleri hayretle karşılandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.