USLU'YU SÖKE BASININDAN NEDEN KAÇIRDILAR?

USLU'YU SÖKE BASININDAN NEDEN KAÇIRDILAR?

AK Parti Söke İlçe Kadın Kolları başkanı ve üyeleri 3. sıra milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu'nun broşürlerini esnafa dağıtıyorlar ama kendisini seçmenden köşe bucak kaçırıyorlar.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Şuanda Şanlıurfa Milletvekili olan ve Aydın'dan 3. sıra milletvekili adayı gösterilen Zeynep Karahan Uslu'yu basın mensuplarından ve halktan kaçırıyorlar. AK Parti Söke Kadın Kolları Başkanı Hatice Yeniusta ve üyeler kapı, kapı dolaşıp Uslu'nun broşürlerini dağıtırlarken, adayın yüzünü gören adeta cennetlik. 

Esnaflar; "AK Parti milletvekillerinin broşürlerini elimize sıkıştırıyorlar ama adayları görme ve tanıma imkanı bulamıyoruz. Özellikle de Zeynep Karahan Uslu'yu merak ediyoruz. İsmi var, cismi yok. Kendisinin şuanda Şanlıurfa milletvekili olduğunu biliyoruz. Acaba hâlâ Şanlıurfa'da mı siyasi çalışmalar yapıyor? Aydın'a gelemedi mi? Halktan köşe, bucak kaçırılmasına anlam veremiyoruz" diyor.

Basın mensupları da yaşananlara anlam veremiyor. 3. sıra adayı Zeynep Karahan Uslu ve 5. sıra adayı Metin Yavuz'un Söke'de olmalarına rağmen AK Parti Söke İlçe Başkanlığı'nın basına haber vermemesi şaşırttı. Söke basınının konu hakkında görüşlerini aldığı AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer'in, "Toplantı kendi bünyemizde ve basına kapalı." şeklinde cevap vermesi ise tepki çekti. Basın mensuplarının ısrarları üzerine basın mensuplarının sadece fotoğraf çekebilecekleri ancak soru soramayacaklarının belirtilmesi ise garipsendi. 

Basın mensupları durumu değerlendirerek, "Zeynep Hanım'a Şanlıurfa ile ilgili soru sormamız istenmiyor anlaşılan. Geçtiğimiz hafta Aydın'da soru sormak isteyen bir meslektaşımızın da önce kim olduğu telefonla bir yerlere sorulduktan sonra izin verildi. O arkadaşımıza da 'Şanlıurfa ile ilgili soru istemiyoruz' uyarısı yapıldı. Sayın Uslu'nun Şanlıurfa'da bir teröristin cenazesine, bir teröristin de düğün törenine katılması basında haber olarak çıktı. Bu gibi sorulara maruz kalmak istenmediği için özellikle muhalif gazetecilerden çekinildiği için Zeynep Karahan Uslu basın mensuplarından ve halktan köşe bucak kaçırılıyor. Sayın Fatih Gürer'in de 'sadece fotoğraf çekmeniz için 2-3 dakika izin verebiliriz' demesi bundan kaynaklanıyor olsa gerek" dediler.

PARTİLİLER DE TEPKİ GÖSTERDİ

Partide toplanan üyelerin de gelişmelerden rahatsız oldukları görüldü. Ziyaettin Kaya isimli üye, "Bu kadar insan saatlerce burada bekliyoruz. Beş dakika için mi bekledik burada? Milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu'yu apar, topar neden kaçırıyorsunuz" şeklinde tepki gösterdi.

BU GELİŞME SADIK ATAY'IN TEPKİSİNİ ÇEKTİ

Milletvekili adaylarının seçmene ulaşmak ve kendilerini tanıtmak için binbir yol denedikleri bir zamanda AK Parti 'nin bugün Söke'de izlediği yol "abesle iştigâl" yorumlarına neden oldu. 1. sıra adayı Sadık Atay'ın Söke ziyareti de aynı gün olmasına rağmen esnaf ziyareti gerçekleştirilmemesi ve halkla sohbet etme şansı bulamaması üzerine tepki gösterdiği öğrenildi. Atay'ın, "Halka kendimizi tanıtamazsak, projelerimizi sunamazsak Aydın'da nasıl başarılı olacağız. Seçmenden kaçarak nereye varacağız" dediği öğrenildi. Atay'ın bu nedenle de Ske programını başka bir güne ertelediği sanılıyor.

MUHTARLAR DERNEĞİ ZİYARETİ DE BASINA KAPALI

Milletvekili adaylarının Söke Muhtarlar Odası yönetimi ve Söke mahalle muhtarları ile yapacağı toplantının da basına kapalı yapılması basın mensuplarının olaya tepki göstermesine neden oldu. AK Parti Söke İlçe Başkanı Fatih Gürer sorumluluğun Söke Kaymakamlığı'nda olduğunu belirterek, "Programı biz yapmadık. Organizasyonu Söke Kaymakamlığı yaptığı için basını çağırıp, çağırmama yetkisi bizde değil. Bilgimiz dışında" dedi.

Basın mensuplarının konu hakkında görüşlerini aldığı Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer'de, "Sormadan basını çağırmak istemedik" şeklinde açıklama yaptı. Daha sonra Söke Ziraat Odası Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya giden basın mensupları Söke Kaymakamı Mehmet Demirezer tarafından salondan çıkmaları istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum