UTRECHT Uluslararası Turizm Fuarı sona erdi

UTRECHT Uluslararası Turizm Fuarı sona erdi

UTRECHT Uluslararası Turizm Fuarı sona erdi

Gerçek Gazetesi
Hollanda'nın Utrecht kentinde 40'ncı kez kapılarını açan Uluslararası Turizm Fuarı'na Türkiye damgasını vurdu. Türkiye bölümünde yer alan geleneksel el sanatlarından örnekler ve bakanlık kitaplarının sergilendiği standlar, Hollandalıların en çok ilgi gösterdiği standlar arasında yer aldı.
Geleneksel el sanatlarının araştırılması, geliştirilmesi, üretiminin desteklenmesi, tanıtılması ve pazarlanmasına yönelik faaliyette bulunmak amacıyla 2006'da faaliyete geçirilen Geleneksel El Sanatları ve Mağazalar İşletme Müdürlüğü (GESİM), ilk kez katıldığı fuarda ürünleri ve bakanlığın prestij yayınları ile büyük ilgi gördü. Fuarı gezerek bilgi alan Hollanda Büyükelçisi Uğur Doğan, "Türkiye'den 34 firma stand açtı. Çok güzel ve görkemli bir fuar. Türkiye her alanda da olduğu gibi turizm alanında da
çok önemli atlımlar gerçekleştirdi. 2010 yılında Türkiye'yi ziyaret eden ziyaretçi sayısı 27 milyona ulaşmıştı. Buna bağlı olarak turizm gelirleri de arttı. Bu turizm sektörü ile birlikte KOBİ'leri de harekete geçirmişti. Bu faaliyetlerin artarak devam etmesini bekliyoruz. 2012 yılında Hollanda ve Türkiye arasındaki ilişkilerin tesisinin 400. yılı. Bu tip katılımlar bizim için önemlidir " dedi. Büyükelçi Doğan, " Burada katılımcıları 2012 yılında daha da çeşitlendirmek ve Hollanda gibi ülkelerle
ilişkilerimizi daha da güçlendirmek arzusundayız. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kuruluşlarımızla çok yakın ilişkiler kurarak, 2012 yılında Türk insanının kültür ve geleneğini en iyi şekilde tanıtmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Hollanda Kültür Ataşesi Ahmet Temurci de, fuara gelen konuklarla yakından ilgilendi. Fuarda cam ustası Nasuf Cömert'in yapmış olduğu cam eserler büyük ilgi gördü. Fuara gelen Hollandalı ziyaretçiler, Nasuf Cömert'in yaptığı camdan eserleri yakından görebilmek için stand önünde uzun kuyruklar oluşturdu.
(iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.