Uydukent tartışması

Uydukent tartışması

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI KUŞADASI TEMSİLCİSİ YUSUF GÜNEŞ, “UYDUKENT'İN YENİ DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE YIKILMASI GEREKİYOR”


Gerçek Gazetesi
Kuşadası'nın kanayan yarası Uydukent Toplu Konut Kooperatifleri'yle ilgili yeni bir tartışma başladı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kuşadası Temsilcisi Yusuf Güneş, 4 bin 328 üyeli Uydukent Toplu Konut inşaatlarının oda denetimlerinden kaçırılmak amacıyla kamu binası sınıfına sokularak ruhsatlarının yenilendiğini ancak, gereksiz yere bir yapı denetim firması ile milyonlarca YTL'lik bir anlaşma yapıldığını söyledi.
Ortada büyük bir çelişki bulunduğunu anlatan İMO Kuşadası Temsilcisi Yusuf Güneş, Uydukent Toplu Konut Kooperatifleri Birliği'ne bağlı tüm kooperatiflerin inşaatlarının yükseldiği arsalar belediyeye ait. Bunu gerekçe göstererek inşaatları kamu inşaatı sınıfına sokup, oda denetiminden kaçırdılar. Çünkü kamu binaları yapı denetim kapsamına girmiyor. Meslek Odalarının denetleme yapmaması için kamu inşaatı diye gösterip, ruhsatlar yenilendi dedi.
Uydukent İnşaatlarının bir yandan meslek odalarının denetiminden kaçırıldığını ancak bir yandan da bir yapı denetim firması ile milyonlarca YTL'lik anlaşma yapıldığına dikkati çeken Güneş, Ortada büyük bir çelişki var. Uydukent eğer bir kamu binası ise neden bir yapı denetim firması ile anlaşma yapılıyor ve ortaklar milyonlarca YTL'lik borcun altına sokuluyor. Yok eğer kamu binası ise neden meslek odalarının denetiminden kaçırıldı. Bunu anlamak mümkün değil. Eğer meslek odalarının denetimi altında ruhsat çalışması yapılsa Uydukent bu haliyle yeni deprem yönetmeliğine aykırı ve yıkılması gerekiyor. Statik olarak inşaatlar yeni deprem yönetmeliğine uymuyor. Ancak, kamu binası olarak gösterip, sadece binalarda güçlendirme yoluna gidiliyor sözlerine yer verdi. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.