Uyku apnesi ve horlama sorunu yaşayanlara Söke'den iyi haber

Uyku apnesi ve horlama sorunu yaşayanlara Söke'den iyi haber

Uyku apnesi ve horlama sorunu yaşayanlara Söke'den iyi haber

Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete giren uyku birimde; uyku apnesi ve horlama sorunu yaşayan hastalara hizmet verilmeye başlanıldı.
Birçok il ve ilçe merkezi hastanelerinde bile bulunmayan birim, Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları bünyesinde önceki gün hizmete girdi. Uzman Dr. Hüseyin Adıyaman denetimindeki birim ilk hastalarını kabul etmeye başladı.
Uykuda nefesin durması ile yaşanılan sendromun tanısını koymak ve tedavisini yön vermek için özel olarak hazırlanan odalarda hastaların gece uyku halleri bilgisayar ortamında kayıt altına alınıyor. Teknolojiyle hastaların tedavilerini kolaylaştıran birim ilk günden itibaren ilgi görmeye başladı.
Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Adıyaman, şu anda 2 ünitede verilen hizmetin bu sorunu yaşayan hastaların tanısını koymanın yanı sıra hastalığın ayrımı içinde önem taşıdığını söyledi. Adıyaman, önümüzdeki günlerde hasta akışının daha da yoğun olabileceğini dile getirdi.
120 Bin nüfuslu Söke’de yaklaşık 5 bin horlama ve uyku apnesi sorunu yaşayan hastanın olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Söke Fehime Faik Kocagöz Devlet Hastanesi Baş Hekimi Yrd. Doç. Dr. Murat Acat; “Genelde kilolu, boynu kısa olan vatandaşlarımızda görülen horlama ve uyku apnesi bir sağlık sorunu olarak görülmesinin yanında olumsuz sosyal yönleri ile de dikkat çekiyor. Boşanmalar, sürücülerin direksiyonda uyuyarak kazalara neden olması buna ilişkin bazı örnekler. Bu tür sağlık sorunu yaşayan hastalarımıza vermeye başladığımız bu sağlık hizmetinin başka büyük hastanelerde en az altı ay sonraya gün verildiği düşünüldüğünde bu birimimizin Söke için bir şans ve fırsat olduğunu düşünüyoruz” dedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.