UYUŞTURUCU TACİRLERİNE ŞAFAK BASKINI YAPILDI

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE ŞAFAK BASKINI YAPILDI

UYUŞTURUCU TACİRLERİNE ŞAFAK BASKINI YAPILDI

Söke’de polis ve jandarmanın uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlediği şafak operasyonunda 10 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre; uyuşturucu madde ticaretini önlemeye yönelik çalışmalarını sürdüren İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Söke ilçesine bağlı Savuca Mahallesi ile Yeni Doğan Mahallesi Özbey mevkisinde ve bu mahallerin ağaçlık arazilerinde bu sabaha karşı saat 06.30 sıralarında müşterek operasyon düzenledi.

Eşzamanlı olarak 500 personel ile birlikte hava destekli olarak gerçekleştirilen operasyonda haklarında adam öldürme, yaralama, hırsızlık, yağma, uyuşturucu madde bulundurmak, konut ve işyeri dokunulmazlığını ihlali gibi çeşitli suçlardan toplam 31 yıl 9 ay, 20 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan V.A., Ö.K., M.S.İ., V.G., H.K., A.S. ve A.Ö. ile ikametinde yapılan aramada çeşitli suç unsurları elde edilen A.Ç ve arama noktasında dur ikazına uymayarak araçla kaçan V.B. ile M.Ç. isimli 10 şüpheli gözaltına alındı. Oluşturulan dört ayrı arama noktasında ise toplam 137 şahsın GBT sorgulaması yapıldı.

Yakalanan şahısların ikametleri ile ağaçlık arazi ve araç içerisinde yapılan aramalarda 310 gram kubar esrar, 87 adet fişek halinde esrar, bin 400 adet uyuşturucu hap, 5 adet şeffaf poşet içerisinde 48 gram metanfetamin maddesi, 306 adet sentetik canabinoid maddesi, 1 adet hassas terazi, 2 adet av tüfeği, 36 adet tabanca fişeği, 3 adet kurusıkı tabanca, 1 adet çalıntı motosiklet, 11 adet çalıntı olduğu değerlendirilen bay ve bayan kol saati ile 1 çift sahte plaka ele geçirilsi.

Yakalanan şüphelilerden haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunan V.A., Ö.K., M.S.İ., V.G., H.K., A.S. ve A.Ö adli işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi. Sorguya alınan diğer şüphelilerin adliyeye sevk edilecekleri öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

1uyusturucu.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.