UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA UYSAL'IN

UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA UYSAL'IN

17 YILLIK UZMAN ÇAVUŞ MUSTAFA UYSAL'IN GEÇİCİ GÖREVLE GİTTİĞİ HAKKARİ'DE SON GÖREV GÜNÜNDE ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ ÖĞRENİLDİ

Hakkari'de teröristlerin kurduğu hain tuzakta şehit olan 17 yıllık Uzman Jandarma Çavuş Mustafa Uysal'ın, geçici görevle gittiği Hakkari'de son görev gününde şehit düştüğü öğrenildi.
Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyündeki baba ocağında yas yaşanırken, 78 yaşındaki anne Nefise Uysal oğlunun şehit olduğu haberini alınca sinir krizi geçirdi. Köyde tek başına yaşayan anne Uysal, oğlunun ardından ağıtlar yakarak, "Vatan sağolsun. Elimizden bir şey gelmiyor" dedi. Oğluyla en son Ramazan Bayramı'nda konuştuğunu ve o günden sonra görüşme fırsatı olmadığını anlatan anne Nefise Uysal, "Oğlum, Mustafam ne zaman gelecek" diyerek gözyaşı döktü.
Türk bayrağı asılan Uysal'ın baba ocağında büyük bir yoğunluk yaşandı. Şehit Uzman Çavuş Uysal'ın öğretmen olan ağabeyi Ali Uysal, kardeşinin kanının yerde kalmamasını istedi. Köyde çiftçilik yapan ağabeyi Hasan Uysal ise, "Acımız çok büyük. Vatan sağolsun" dedi.
Mustafa Uysal'ın aynı köyde yaşayan kayınpederi Numan Ünal, haberi televizyondan öğrendiklerini ve daha sonra komutanın telefonla kendilerini arayarak haberi verdiğini söyledi.
Bu arada, şehit Mustafa Uysal'ın Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan eşi Meral ve çocukları Beyza (14) ile Hüseyin (10) akşam saatlerinde askeri görevliler nezaretinde evlerinden alınarak Manavgat ilçesine bağlı Çardak köyüne getirildi.
Şehit uzman çavuşun yarın toprağa verilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.