UZMANLAR SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN HİNDİ ETİ ÖNERİYOR

UZMANLAR SAĞLIKLI BİR YAŞAM İÇİN HİNDİ ETİ ÖNERİYOR

"HİNDİ ETİ KIRMIZI ETE GÖRE DAHA EKONOMİK, PROTEİN AÇISINDAN DA DANA ETİNE DAHA YAKIN."

İZMİR (İHA) - Türkiye'de hindi eti tüketiminin çok az olması sebebiyle vatandaşları bu konuda bilinçlendirmeye çalışan uzmanlar, hem ekonomik olması hem de protein açısından zengin olması sebebiyle hindi eti yenilmesini öneriyor.

Konuyla ilgili olarak Pınar, Bolca, Alp, Eskar ve Banvit firmaları tarafından kurulan "Sağlıklı Hindi Platformu", vatandaşları hindi etinin faydaları konusunda bilgilendiriyor. 

Tüketicinin alışkanlıklarını değiştirmenin zor olduğunu,ancak hindi eti yenilmesinin sağlıklı bir yaşamın koşulu olduğunu belirten Sağlıklı Hindi Platformu Sözcüsü Ömer Görener, "Hindi eti kırmızı ete göre daha ekonomik, protein açısından da dana etine daha yakın. Diyetlerde de her zaman listenin birinci sırasında yer alan hindi etini tüketicilere şiddetle tavsiye ediyoruz." dedi. Türkiye'de tavuk eti tüketim oranının 13 kilogram olmasına karşın hindi eti tüketim oranının 400 gram olduğunu ifade eden Görener, "Hindiyi hep yılbaşı yemeği olarak algılıyoruz. İstiyoruz ki hindi eti yılın on iki ayı sevilen ve yenilen bir et olsun. Sadece yılbaşında akla gelmesin." diye konuştu. Hindi etinin tüketime hazır hale gelene kadar gerçekleştirilen işlemler hakkında da bilgi veren Görener, hindinin islami koşullarda kesilmesinin ardından soğutulduğunu, parçalandığını ve paketlenerek tüketicinin beğenisine sunulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.