VALİ AKSOY İDDİALARA KAYITSIZ KALAMAZ

VALİ AKSOY İDDİALARA KAYITSIZ KALAMAZ

Didimli iş insanı Naci Şenses'in işgal altındaki mera alanı ve işgalci beton santrallerine yönelik paylaşımları "Didim'de mera alanında ve ilgili kurumlarda neler oluyor?" dedirtti.

Haber : Durmuş Tuna

Paylaşımları Didim'de gündem olan iş insanı Şenses, kanunlara göre çivi bile çakılamayacak mera alanında yaşanan kanunsuzluğu gözler enine serdi.


KANUN VE HUKUK TANIMAZLIĞA İSYAN ETTİ
Kanun ve hukuk tanımazlığa isyan eden Şenses, "Çivi bile çalışamayacak mera alanında 20 yıldır kira verilmeden trilyonluk rantlar sağlanıyor. Her gün devasa iş makinaları çalışıyor. Binlerce kamyon beton molozları dökülmüş, tozu, toprağı Yeşilkent'teki vatandaşlarımızı solunum hastası yapıyor" şeklinde tepki gösterdi.

VATANDAŞA VE BETON SANTRALLERİNE FARKLI İŞLEM YAPILIYORMUŞ
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de paylaşımlardan payını aldı. Çocuklarının geçimini sağlamaya çalışan Özlem isimli vatandaşın mağdur edildiğini ve onbeş gün içinde mera alanını boşaltması yönünde tebligat yapıldığını ancak iş beton santrallerine gelince görmezden gelindiğini belirten iş insanı Şenses, "Siz hiç utanmıyor musunuz? Her yıl trilyonlarca lira rant sağlayan, tam iki katı fiyatla Didim halkına beton satan ve sadece ot parası ödeyerek oralara çöken, bir de utanmadan sıkılmadan beş dönüm araziye zeytin eken.." paylaşımıyla tüm dikkatleri mera alanına ve beton santrallerine çevirdi.

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA TEBLİGAT GÖTÜRÜLMÜŞ
Didim İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelinin mesai saatleri dışında vatandaşın adresine tebligat götürdüğü iddiasında bulunan  Şenses, "Akşam saat 21:37'de polis ve jandarmanın dışında kimsenin halkın hanesine gidip, tebligat verme yetkisi yoktur. İlçe Tarım'da görevli kardeşim, sevgili müdürüne 'ben mesai saatleri dışında tebligat veremem' diyebilirsin" paylaşımıyla "pes" dedirtti.

MERA ALANI İŞGALİNİ KROKİ İLE GÖSTERDİ
Değişim Beton, Kösem Beton ve Ufuk Hazır Beton işletmelerinin mera alanındaki işgalini de kroki ile gözler önüne seren Şenses, çevrecilerin dikkatini çekti ve yetkilileri göreve çağırdı. 

MESAİ SAATLERİ DIŞINDA KURUMDA İŞLEM YAPILMIŞ
Mesai saatleri dışında kurumda kalındığını ve işlem yapıldığını ima eden Şenses, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Aydın Çelik tarafından 2017 yılının Mart ayında mesai saatleri dışında 18:45'te Değişim Hazır Beton Santrali'ne gönderilen resmi e-posta paylaşımını sosyal medya hesabından yayınlayarak mera alanı işgalinde olayı çok farklı boyuta taşıdı. 
"Benim bildiğim; yargı, polis, jandarma, zabıta dışında resmi kurumların bilgisayarı kapalı olur. Arkadaş nöbetçi müdür olarak kalmış" diyen Şenses, beton santralleri ile kurum görevlileri arasındaki samimi ilişkiye dikkat çekti.

VALİ AKSOY'UN KAYITSIZ KALMAYACAĞI TAHMİN EDİLİYOR
İş insanı Naci Şenses'in paylaşımlarına Aydın Valisi Hüseyin Aksoy'un kayıtsız kalmasının mümkün olamayacağı tahmin ediliyor. 
Vali Aksoy'un mera alanıyla ilgili olarak ciddi inceleme başlatılmasını istediği ve bu kapsamda ilk olarak çevre kirliliğine neden olan molozların kaldırılması yönünde işlem yapıldığı öğrenildi.
Beton santrali işletmecilerinin kurum görevlileri tarafındam kayırıldığı yönündeki iddialar nedeniyle soruşturma açılacağı gelen bilgiler arasında.

hbr-(1)-007.jpeghbr-(2)-006.jpeghbr-(3)-006.jpeghbr-(4)-002.jpeg

hbr-(5).jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.