Vali Ayyıldız, sinema günlerine konuk oldu

Vali Ayyıldız, sinema günlerine konuk oldu

Vali Ayyıldız, sinema günlerine konuk oldu


Gerçek Gazetesi
Adnan Menderes Üniversitesi (ADU) Atça Meslek Yüksek Okulu öğrencileri İstanbul Film Festivali'nin minisini okullarında gerçekleştiriyor.
Atça Meslek Yüksek Okulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü "Hera Grubu" öğrencilerinin organize ettiği 'Sinema Günleri' isimli etkinliğe Aydın Valisi Erol Ayyıldız'da katıldı. Yoğun programına rağmen MYO öğrencilerinin samimiyeti nedeniyle onları kıramadığını ve Aydın'da ilk kez bir Meslek Yüksek Okulundaki etkinliğe katıldığını ifade eden Vali Ayyıldız, "Üniversitenin ismi değil, etkin ve yetkin olman seni iş sahibi yapar. Çocuklarımızın burada yaptıkları çalışmalar onlara deneyim ve hayatta başarı kazandıracak. Hayatta alabilecekleri tüm bilgi donanımını bu sıralarda alarak, hayata hazır bir şekilde bu okuldan mezun olmalarını diliyorum" dedi.
Sultanhisar Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Başkan Yardımcısı Okan Yalçınkaya, Atça MYO Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, Sultanhisar İlçe Garnizon Komutanı Nihat Çelebi, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Çetin Çınar, öğretim üyeleri ve görevlileri ile birlikte okul öğrencilerinin katıldığı sinema günleri etkinliğinde ilk konuşan Atça MYO Müdürü Prof.Dr. İbrahim Gençsoylu, "Adnan Menderes Üniversitesi Okulları içerisinde en fazla aktif olan ve hareketli olan okullardan birisiyiz. Şu an önümüzdeki bir ay içerisinde uygulamayı planladığımız 30 projemiz var. Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Hera Grubu öğrencileri olan Esin Hanbay, Büşra Merter, Tuğçe Kır, Elif Arslan, Mustafa Yavaş, Fatma Nur Bıçakçı ve Samet Bilgili arkadaşlarımızdan oluşan ekibin hazırladığı sinema günleri geleneksel halde her yıl devam ettirilecek. Umarız bundan sonra ki dönemlerde Atça Meslek Yüksek Okulu aynı tempoyla projelerini sürdürerek tüm Aydın'a örnek olacaktır" dedi.
"ÖNEMLİ OLAN TERCİH EDİLEBİLİR OLMAK"
Yoğun programına rağmen MYO öğrencilerinin samimiyeti nedeniyle onları kıramadığını ve Aydın'da ilk kez bir Meslek Yüksek Okulundaki etkinliğe katıldığını ifade eden Vali Ayyıldız da, "Üniversitenin ismi değil, etkin ve yetkin olman seni iş sahibi yapar. Çocuklarımızın burada yaptıkları çalışmalar onlara deneyim ve hayatta başarı kazandıracak. Hayatta alabilecekleri tüm bilgi donanımını bu sıralarda alarak, hayata hazır bir şekilde bu okuldan mezun olmalarını diliyorum. Uzun süredir bir Meslek Yüksek Okulumuzu ziyaret edip, gençlerimizle beraber olmayı istiyordum. Ben sıkıntılarla okuyan birisiyim. Yani varlıkla yokluk görüp bir hırkayla üniversite bitirdim. Ama şunu gördüm; o zaman üniversiteyi bitirmek, iyi bir üniversiteyi bitirmek belki güzeldi ama şimdi öyle değil. Şimdi sizde ne var. Biz gençlerimize, 'hangi okuldan mezunsunuz?' diye sormuyoruz. Sorduğumuzda, 'ne kadar yetkin, ne kadar etkin' olduğuna bakıyoruz. Belki eğitim sistemi açısından acıdır ama, 2 yıllık bir yüksek okul mezunu bir operatörün, 4 yıllık bir bilgisayar mezununun yerine tercih edildiğini gördüm. O arkadaşımız kendini yetiştirip hatta komisyon üyelerinin de bu kişinin mutlaka alınması gerektiği konusunda ısrarcı olduğunu biliyorum. Siz kendinizi yetiştirdiğiniz müddetçe tercih edilebilirsiniz. Tercih edilebilir olmak, aldığınız eğitim ile kendini yetiştirmekle doğru orantılı. Tercih edilebilir olmak size hayatın kapılarını açar. Dolayısıyla yokluklarla mücadeleden ziyade sizin avantajınız, elinizde ki varlıklarla yolunuza devam etmeniz. Hayatta alabileceğiniz tüm bilgi donanımını bu sıralarda alarak, hayata hazır bir şekilde bu okuldan mezun olmanızı diliyorum" dedi.
2 gün sürecek olan Sinema Günleri etkinliği kapsamında okulda günde 2 seans olmak üzere 'Hükümet Kadın' ve 'Patron Mutlu Son istiyor' filmleri gösterilecek. Devamlı ve sürekliliği olacağını ifade eden Hera grubu öğrencileri, sinema günlerinin belirli aralıklarla yeni filmlerin gösterimini yapacaklarını ifade etti. (iha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.