Vali Ayyıldız'dan göreve yeni başlayan okul müdürlerine ilk ders

Vali Ayyıldız'dan göreve yeni başlayan okul müdürlerine ilk ders

Aydın’da 212’si göreve yeni başlayan 530 okul müdürüne seslenen Vali Erol Ayyıldız, “Kurumunuzun her şeyi olamıyorsanız, işin başındayken bırakın” dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 212’si göreve yeni başlayan il genelindeki 530 okul müdürüyle bir araya geldi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Vali Erol Ayyıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İlk defa ve tekrar görevlendirilen okul müdürleri katıldı.
Aydın’da gerçekleşen müdür atamaları hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Göreve geldiğimde çok az sayıda kadın idareci vardı. Salona baktığımda katılımcıların yarısı olamasa da yüzde 40’ı kadınlardan oluşmaktadır. Bu beni çok mutlu ediyor. 212 yeni okul müdürümüz değerlendirmeden geçerek kurumlarına atandı. Yeni atanan müdürlere çok güzel bir kaynak hazırladık; Eğitim Liderleri Rehberi. Türkiye’de sadece biz yaptık. Başucu kitabı şeklinde hazırlandı. Okul müdürlerinin her ay ne yapacağı, nasıl bir yol izleyeceği, nasıl bir karar alacakları, adım adım planlı bir el kitabı hazırladık” dedi.
“BİLİNÇLİ NESİLLER YETİŞTİRMELİYİZ”
Bilimi, teknolojiyi ve yeniliği kalkınmalarının lokomotifi yapan toplumların en çok insan kaynağına önem verdiklerine işaret eden Töre, “Bunun için eğitim sistemimizi, genç beyinlerimizi bilim ve teknoloji alanlarına yönlendirecek şekilde yeni baştan yapılandırmak zorundayız. 2023 yılı hedeflerine ancak eğitim sistemimizi buna uygun bir şekilde yapılandırabilirsek ulaşabiliriz. Genç nesilleri, analitik düşünen, yabancı dile hâkim, yenilikçi bireyler olarak bilim ve teknoloji alanına yönlendirmek zorundayız. Bilgi birikimi yanında, kendini ifade edebilen, dünyadaki gelişmeleri sadece takip eden değil, aynı zamanda okuyabilen, analiz edebilen gençlere ihtiyacımız var. Gelecekte ülkemizi yönetecek, söz sahibi olacak bireyler yetiştirmek için öğrenmeyi teşvik etmeli, öğrendiği bilgileri analiz ve sentez yapma yeteneklerini geliştirmeli hatta yeni fikirler üretmelerine fırsat tanımalıyız. Yeni fikirler üretirken ve eğitim öğretim sürecinde hata yapmalarına da izin vermeliyiz. Birlikte çalışma kültürü kazanmış, tüm insani değerleri içselleştirmiş nesiller yetiştirmeliyiz” diye konuştu.
OKUL MÜDÜRLERİNE ÖĞÜTLERDE BULUNDU
Okul müdürlerinden görevlerini layıkıyla yapmalarını ve Aydın’ı eğitimde daha üstlere taşımasını isteyen Vali Ayyıldız da, “Eğitimde en büyük sorumluluk idarecilerimizde bulunuyor. Bunun bilincinde ve şuurunda olarak üstlendiğimiz bu görevlerde mutlaka başarılı olmak zorundasınız. Bu görevlerde göstereceğiniz ufak tembellik ve atalet, aslında ülkenin yürüyen yapısında engel taşlarını oluşturacaktır. Bunları söylerken sizlerin de olağanüstü çabalar, hiç yetkinizde olmayan şeyleri kullanarak bir yerlere gelme durumu değil, elinizde var olanlarla ve en ileri şekilde bunları kullanarak bu yolu kat etmek ve dolayısıyla başarılı olmak zorundasınız. Bunun kıssası da geriye baktığınızda, bu yolda geriye bir şey bıraktığınızı hissettiğiniz zaman o kadar da eksik olduğunuzu ortaya koyacaksınız. Başarılı olmanızda valilik, müdürlüğünüz ve tüm kamu kurum ve kuruluşları bu yolda emrinizdedir” şeklinde konuştu.
İdarecilerin gecelerini gündüzlerine katarak çalışması gerektiğini savunan Ayyıldız, şöyle konuştu: “Onun için okulla ilgili bir şey olduğu zaman sağa sola bakmayacaksınız. Orada siz varsanız, o görev size aittir. Dolayısıyla o görevi bilhakkın yerine getirmek, gecenizi gündüzünüze katmak zorundasınız. Eğer idarecisi bulunduğunuz eğitim kurumunun her şeyi olamıyorsanız, şimdiden tavsiyem işin başındayken bırakın. Çünkü idareci işin her şeyinden sorumludur. Hizmet eden idarecidir. Okulla ilgili olumsuzluk varsa sorumlusu okul müdürüdür. Aydın’a hem yapmış olduğumuz yatırımlarla hem eğitim öğretim kadromuzla hem de idarecilerimizle her şey elimizde var. Başka illere nasip olmayacak yatırımlara imza attık. O yüzden Aydın’ın eğitimde bir numara olmaması için hiçbir neden yok”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.