Vali Malay: Basın Özgürlüğü hayati önem arz etmektedir

Vali Malay: Basın Özgürlüğü hayati önem arz etmektedir

Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküş dönemlerinde, İkinci Meşrutiyet’in 1908 yılında ilan edilmesiyle Türk Basını üstünden sansürün kaldırılışının 100. yılını bugün Türkiye genelinde basın bayramı olarak bir kez daha kutluyoruz.


Arif AKÇAY
Gerçek Gazetesi

Basın Bayramı dolayısıyla Aydın Gazeteciler Cemiyeti Söke Şubesi mensupları bu sabah saat 09.00’da Cumhuriyet Alanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunarak saygı duruşunda bulunacaklar. Daha sonra Tuntaş İşhanı’nda bulunan cemiyet binasında şube başkanı Ali Esmer basın açıklaması yapacak, kutlamaları kabul edecek.
Basın Bayramı dolayısıyla Aydın Valisi Mustafa Malay, bir kutlama mesajı yayınlayarak, tüm basın çalışanlarını kutladı. Malay mesajında; “Değerli basın mensupları, basının üzerinden sansürün kaldırılmasının 100. yıldönümünü içtenlikle kutluyorum.
Basın demokratik hayatımızın
vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Basın doğru, yansız ve hızlı biçimde bilgi ve haber vermek, olumsuzlukları sorgulamak, kamu yararını ilgilendiren konu ve olaylarda kamuoyu oluşturmak, toplumu aydınlatmak işlevini yerine getirirken, meslek ilkelerini ve etiğini gözetmek, kişilerin haklarına, kişilik değerlerine, özel yaşama, gizlilik alanına saygı göstermelidir.
Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının bu işlevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi için, basın özgürlüğü hayati önem arz etmektedir.
Basın özgürlüğünün var olabilmesi, demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi, düşünce ve fikir özgürlüğünün toplumun bütün kesimlerinde yeterince kullanılabilmesinin, basının haber alma ve yaymasının önündeki engelleri kaldırmakla mümkündür. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında, basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle basından sansürün kaldırılışının 100. yıl dönümünü ve 24 Temmuz Basın Bayramınızı candan kutlar, sağlık ve mutluluk dileğiyle çalışmalarınızda başarılar dilerim.”dedi.
Özekmekçi;
Özgür, ilkeli ve yansız bir
anlayış istedi
Söke Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi ise, yayınladığı kutlama mesajında “Sansürün kaldırılışının yıldönümünde basınımıza, özgür, ilkeli ve yansız bir anlayışla sürdüreceğine inandığım çalışmalarında başarılar, basın dünyamızın değerli çalışanlarına esenlikler diliyorum." dedi.
Aydın Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Söylevci de bir basın açıklaması yaparak, tüm basın çalışanlarını kutladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.