VALİ MÜTEAHHİTLERE BASKI MI YAPIYOR?

VALİ MÜTEAHHİTLERE BASKI MI YAPIYOR?

Ayyıldız’ın, “Bana Başkan Özlem Çerçioğlu hakkında bilgi verin!” dediği iddia ediliyor.

Gerçek Gazetesi / Durmuş TUNA

Aydın Valiliği Devletin kurumu olmaktan çıktı, AK Parti Aydın İl Başkanlığı gibi yönetilmeye başladı. Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın partizanca tutumu Aydın’da ortamı her geçen gün germeye devam ediyor. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile sürekli karşı karşıya gelen Vali Ayyıldız hakkındaki son iddia şaşkınlık yarattı. 
İddiaya göre; Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne iş yapan bazı müteahhitleri makamına çağırıp, sohbet havasında adeta sorguya çekiyor. Bu iddia Aydın gündemine bomba gibi düşerken; Vali Ayyıldız’ın hakim, savcı gibi rol üstlendiği haberi tepki çekiyor. Vali Ayyıldız’ın müteahhitlerle ne görüştüğü gizemini korurken, “Bana Başkan Özlem Çerçioğlu hakkında bilgi verin!” dediği iddia ediliyor.

AYDIN'IN MÜLKLERİ BELEDİYE VE VALİLİĞİN ARISINI AÇTI

Başkan Çerçioğlu ve Vali Ayyıldız Aydın’ın mülklerinin Ankara’ya gönderilmesi sonrasında karşı karşıya gelmişti. Vali marifetiyle Aydın’ın taşınır ve taşınmaz malları Ankara’ya peşkeş çekilmek istenmişti. Başkan Çerçioğlu bunun üzerine Aydın’ın mallarını Ankara’dan geri almak için hukuk mücadelesi başlatmıştı. Topuklu Efe Özlem Çerçioğlu’nun Aydın halkı için verdiği hukuk mücadelesi zafere dönüşmüştü. Danıştay 8. Dairesi, Mal Paylaşım Komisyonu'nun aldığı kararlarını bozmuş ve tekrar komisyon oluşturulmasını hükmetmişti. Bu gelişme ile Aydın halkının gözünde itibarı zedelenen ve küçük düşen Vali Ayyıldız, Başkan Çerçioğlu’na düşmanca yaklaşım sergilemeye başlamıştı.

BAŞKANIN RUHSATLI EVİYLE DE UĞRAŞTILAR

Vali geçtiğimiz günlerde de Başkan Çerçioğlu düşmanlığını tırmandırmış ve Çakırbeyli’deki Ercan Çerçioğlu’na ait evin ruhsatı olmadığı iddisıyla işlem yapmaya kalkmıştı. Evin ruhsatlı olduğu ve yasal izinlerin 2013 ylında Vali Ayyıldız tarafından verildiği ortaya çıkınca büyük fiyasko yaşanmıştı.
Vali’nin şimdi de Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ihale kazanan müteahhitlerle yakın temasa geçtiği iddiası, “Hakim misin, savcı mısın?” yorumlarına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.